Alternatief Centraaldoossysteem!? ...

Status
Niet open voor verdere reacties.
Heren,

Vanochtend heb ik gesproken met de installateur van de vloerverwarming die zowel beneden als boven bij ons vloerverwarming gaat aanleggen en ook met de aannemer die de verbouwing van mijn woning onder z'n hoede heeft.

De bedoeling is dat de vloerverwarming wordt aangebracht en ik er overheen ga met de electrische installatie, voordat de dekvloer er in gaat. De aannemer adviseerde mij een 'alternatief centraaldoossysteem' aan te leggen; alleen de lichtpunten voor de benedenverdieping doorvoeren (kabel in buis of VD in buis) door de betonvloer en deze aansluiten op centraaldozen die boven de vloer achter een knieschot worden weggewerkt (aan de randen van het huis en bereikbaar). Het hele idee erachter is om zo min mogelijk electra op de vloerverwarming te hebben liggen.

Mijn vragen zijn; is dit des NEN1010 om dit zo te doen en hoe wordt een dergelijk systeem doorgaans uitgevoerd?

Groet,
Hans
 
Ik voorzien geen enkel probleem. De nen schrijft niet voor welk systeem je moet gebruiken , centraaldoos, gemodificeerd centraaldoos of hoofdleiding.

De nen schrijft wel voor dat elke inbouw leiding moet eindigen in een einddoos.
 
Ho Headhunter,

Dank voor je reactie. Met andere woorden; als ik ga werken met universele lasdozen (bijv. Attema) en de lichtpunten alsnog laat uitkomen in een centraaldoos, dan legt de NEN1010 me geen strobreed in de weg?

Groet,
Hans
 
De nen1010 is geen wet maar een minimale norm.
Volgens de wetgever moet je minimaal voldoen aan de nen1010 maar beter mag altijd.

Wat jij van plan bent is eigenlijk een modificatie op het oude hoofdleiding systeem.

Ik voorzie geen enkel probleem.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan