Alarm pluizenzeef bauknecht condensdroger trk symphony

Bjornie

  • #1
Ik zag dat jullie verstand hebben van de Bauknecht trk symphony condensdroger.

Kan iemand mij helpen? Ik krijg telkens een alarm omdat de pluizenzeef vol blijkt te zijn, maar dat is helemaal niet het geval. Ik heb met de stofzuiger geprobeerd onder de zeef wat stof weg te halen, maar het helpt niet, elke 5 minuten piept hij.

Weet iemand waar de sensor zit of hoe ik het alarm kan uitschakelen permanent? Of is er echt iets aan de hand? Een ander idee?? Ik zou er erg mee geholpen zijn, vind het zonde om hem weg te doen omdat hij onterecht piept.

Groeten, Björn
 

Wittenico

  • #2
Heb je het niet voor elkaar gekregen :wink:
 

Bjornie

  • #3
Het gaat om een Bauknecht TRK Symphony met:
Codenummer 8560 597 12500, en eronder staat:
Nummer 07 0101 509682.

Kan je daar iets mee?

Had de zoekfunctie al geprobeerd, maar niet precies dit probleem gevonden. Whirlpool komt zelf met de iets te veel voor de hand liggende verklaring: "Bedankt voor uw email. Wat er precies aan de hand is, weet ik niet. Vermoedelijk zit er ergens pluisvorming waar het niet hoort en daardoor ontstaat deze melding. ". :-| Maar ja dat zal het vast wel zijn, alleen niet op een zichtbare plek..

Groeten,

Björn
 

Bjornie

  • #4
Nou Kees, moet het nog proberen, maar ga alle opties in één keer na, want hij moet vrijdag weer werken.. Dus alle ideëen zijn welkom. Jij ook bedankt voor de bijdrage!

Groeten,

Björn
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Het beste kun je even kijken naar zowel Bauknecht als Whirlpool machines, het verschijnsel doet zich bij beide merken (van gelijke fabrikant...) voor.

Het heeft te maken met de thermostaten die zich op het verwarmingselement bevinden. meer kan ik er zelf niet over zeggen, omdat ik het ook moet doen met de zoekfunctie en antwoorden op het forum. Ik ben zelf geen monteur.

Ik zou zeggen: kijk alvast bij dat soort onderwerpen, en wacht anders op een nader antwoord van een witgoed-specialist, of stel nog gerichte vragen.

Maar ik weet niet of de witgoedspecialisten vanavond nog beschikbaar zijn.

Succes!
 

Co de Witgoedman

  • #6
De onderbak waar de ventilator inzit is verstopt met stof, haal de condensor eruit en probeer de rechterkant schoon te maken, soms lukt dit, maar meestal zal de hele droger uit elkaar moeten hiervoor.
 

Wittenico

  • #7
Co de Witgoedman schreef:
De onderbak waar de ventilator inzit is verstopt met stof, haal de condensor eruit en probeer de rechterkant schoon te maken, soms lukt dit, maar meestal zal de hele droger uit elkaar moeten hiervoor.
Had ik hem in een pb ook al gezegd (weet dat dat niet mag, maar zie het maar een keer door de vingers :wink: ) en dat heeft waarschijnlijk niet geholpen omdat hij de klacht nu hier heeft neer gezet.
 

Henny

  • #8
Onlangs twee identieke condensdrogers in reparatie gehad met dezelfde symptomen.

Spoelen helpt slechts bij lichte vervuiling van het ventilatorhuis.
Het enige probate middel is, de trommel en de motor met ventilatorbladen, demonteren en alle stofresten verwijderen.
 

Bjornie

  • #9
Is dat ingewikkeld voor iemand die nooit aan condensdrogers knutselt of is het een kwestie van geduld? Ook vraag ik me af wat zoiets nou in zijn totaliteit kost om in huis te laten repareren? Heb jij een indicatie voor wat normaal is voor zo'n klus?

Ik heb vrijdag vrij en ga dan proberen het te maken, maar weet graag waar ik aan toe ben.

Overigens erg leuk dat jullie zo actief zijn op dit forum zo geheel vrijwillig.
 

Bjornie

  • #10
Heren, bedankt voor het advies. Het probleem is opgelost, geen enkele melding meer.

De oorzaak was idd ontzettend veel natte stofplukken (net blubber) rechts van de condensor waar de warme lucht vandaan komt. Wel raar dat zo'n pluizenzeef blijkbaar niet genoeg tegenhoudt.

Anyway bedankt. Gr., Björn
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu