Agpo econpact 35c (brander gaat niet aan bij tapwater)

Tmirage

  • #1
Sinds enige tijd doet onze ketel wat vreemd bij het douchen/pakken van warm tapwater.
De CV zijdige kant werkt gewoon naar behoren.

Zodra we warmwater van de ketel vragen pakt hij dit alleen nog maar over de boiler. Het water blijft dus wel warm maar zakt langzaamaan terug naar de 32 graden en de brander springt dus niet meer aan om bij te verwarmen.

Alles lijkt dus in orde verder.
Ik vermoed zelf de stromingssensor artnr 3285011

Zijn er nog andere onderdelen die dit kunnen veroorzaken? ik zie bij het pakken van het warme water de ketel wel heel af en toe even aanslaan en daarna stopt hij meteen weer met verwarmen alsof ik geen warm water meer wil terwijl de warme kraan nog openstaat.

Ketel heeft in het verleden veel problemen met verkalking gehad. misschien dat dat nog iets over het mogelijk defecte onderdeel kan zeggen.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Het kan ook een sensor zijn.
Wat geeft het display voor een temperatuur aan?
 

Tmirage

  • #3
Het display geeft netjes aan dat het water in de boiler 81 graden is.
Bij het uitstromen als er warm water gevraagd wordt zie ik hem ook dalen naar eerst redelijk stabiel rond de 50 graden en daarna zakt hij langzaam door tot rond de 32 graden. Dit zie ik allemaal op het display van de ketel.

het display geeft dus gewoon aan dat er tapwater gevraagd wordt en wat de temperatuur op dat moment is van het water.

Zodra ik de warmwater kraan sluit zie ik de ketel het water in de boiler ook gewoon weer netjes opwarmen naar 81 graden.

(sowieso heb ik ook het vermoeden dat er geen originele agpo waterstroomsensor opzit. de sensor die er bij mij opzit is van het merk time type t700-112 made in japan. de sensor is een zwart vierkantje met een in en uitgang natuurlijk.)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu