Afzuigkap valt uit met plofje, stop slaat door

Primula

  • #1
Onze ATAG Afzuigkap WM411MUU viel gisteren uit met een plofje en de stop was doorgeslagen. Nadat ik de stop had "hersteld" deed het lichtgedeelte het weer gewoon. Nadat ik de motor weer opstartte leek deze goed te werken maar toen viel hij weer uit met een plofje en sloeg de stop weer door. Er was een brandlucht. Nadat ik de stop weer had "hersteld" deed de interne lamp het weer gewoon maar de motor doet nu echt niks meer.

Wat zou de oorzaak kunnen zijn?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Lijkt toch op een defecte motor.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Ik weet niet of er in deze kap een condensator zit, wel eens meegemaakt dat die defect was.
 

Primula

  • #4
Bedankt.

Morgen maar eens "onder" de kap gaan kijken...te beginnen bij de condensator.
 

Primula

  • #5
De condensator vervangen...we zijn er nog niet :?

Alleen bij de hoogste stand zie ik dat de ventilator uit zichzelf heel zachtjes begint te draaien. Geef ik hem een flinke zwieper dan toch zakt het toerental toch langzaam terug naar dat zelfde langzame loopje. Bij de lagere standen komt hij na een zwieper toch heel langzaam tot stilstand (achteraf realiseer ik mij dat ventilator al een tijdje minder kracht had bij lagere standen).

Na een zwieper zonder dat de motor is ingeschakeld, blijven de schoepen keurig een tijdje doorlopen. Het lijkt er niet op dat de zaak aanloopt...maar wat er nu wel is aan de hand is? :roll:
 

Primula

  • #6
Vandaag de oude condensator er weer ingezet. Hiermee doet de motor helemaal niks, ook niet als ik de motor een zwieper geef.

Wie weet raad?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu