Afzuigkap Siemens Type D-FX35-4 verwijderen

Robertodiel

  • #1
Hallo,

wil graag de afzuigkap van mijn Siemens type D-FX35-4 vervangen maar ik krijg deze niet los.

In de handleiding zie ik wel dat de kap met twee 2 schroefjes vastgezet dient te worden maar dat is bij mijn afzuigkap niet gedaan (zie foto). Ik kan de kap niet naar boven/naar onderen maar ook niet naar voren/achteren bewegen. Hij lijkt echt vast te zitten. Durf niet teveel kracht te gebruiken omdat ik de kastjes/wand niet wil beschadigen.

Iemand een idee/tips hoe ik de afzuigkap toch los kan krijgen?
Alvast bedankt voor de hulp!

Mvg,
Robert

 

Kluskoppel

  • #2
De bovenste plank zal eraf moeten. De mantel staat een stukje dieper in de afzuigkap. Zonder dat er bovenaan ruimte is om hem omhoog te schuiven/voorover te kantelen ga je hem er niet uit krijgen vrees ik.

Heb je al bovenop die plaat en in de kastjes gekeken? Misschien zijn het maar een paar schroeven die los moeten om de plank te kunnen loshalen.

Wel een vreemde constructie trouwens. Tegenwoordig heb je een mantel die uit twee delen bestaat zodat je dit soort toeren niet hoeft uit te halen.

Je hebt ook al in de afzuigkap zelf gekeken? Filters er even uit en kijken of er daar schroeven zitten waarmee hij aan de muur hangt? Misschien als je die eruit draait dat je de afzuigkap kunt laten zakken.
 

Robertodiel

  • #3
Hallo kluskoppel,

dank voor je snelle reactie en tip! Ik zal dit weekend eens bovenop de plank/kastjes en in de afzuigkap kijken naar schroeven. Laat het nog weten!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Zitten er in de gaatjes bovenaan geen schroeven?
 

Robertodiel

  • #5
Nee, er zitten helaas geen schroeven in.
 

Robertodiel

  • #6
Hallo kluskoppel,

Dank voor je tip om in de afzuigkap de schroeven los te maken. Door deze los te maken kon ik de kap wat naar onderen laten zaken waardoor ik ruimte kreeg om de mantel van de muur te halen!

Top! :prima:

Mvg,
Robert
 

Kluskoppel

  • #7
Goed om te horen, bedankt voor de terugkoppeling!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu