Afzuigkap met elektrische klep

Dai

  • #1
ik zoek een afzuigkap voorzien van een hermetisch afsluitbare, elektrische klep. Dit om te voorkomen van hinderlijke fluittonen en ongewenste afvoer van warme lucht naar buiten. De klep werkt met een elektromotor, waardoor hij direct na het indrukken van de ‘aan’-knop opent of sluit. En omdat de elektromotor zichzelf uitschakelt wanneer de klep open of gesloten is, is het energieverbruik efficiënt. Maar deze zijn schaars te koop aangeboden. Ik vraag mij af of z'n klep geïntrigeerd is in het apparaat zelf of buiten het apparaat in de luchtafvoer. Als los van elkaar zijn dan kan ik misschien altijd later deze los aanschaffen en plaatsen. Weet iemand het?
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Er zijn terugslagkleppen die in een afzuigkanaal geschoven kunnen worden en door de luchtdruk van de afzuigkap open worden geduwd. Is dat een optie?
 

Dai

  • #3
zou kunnen, maar ik lees dat veel mensen last hebben van hinderlijke klepgeluiden
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #4
De goedkoopste terugslagkleppen hebben blikken kleppen, maar de wat duurdere hebben een rubberen afsluitrand. Die maken minder lawaai en sluiten ook beter af.

Je kunt ook eens zoeken op "elektrische klep afzuigkap". Die worden in combinatie met motorloze afzuigkappen nog wel eens toegepast.
 

Bademutze

  • #5
In motorloze afzuigkappen zit zo,n klep
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu