Afzuigkap met achteruitgang?

JanTig

  • #1
Geacht forum :)
Ik hoop dat iemand mij kan helpen met hetvolgende probleem: ik wil de afvoer van de afzuigkap in mijn nieuwe keuken via de achterwand van de keuken naar de garage en daarna via het garagedak aansluiten. Helaas heb ik een ongeveer 15 cm te laag plafond voor deze constructie. Ik zoek dus nu een methode om de flex buis achterop het motorhuis aan te sluiten ipv bovenop.
De afzuiger is een Bauknecht DBR 5890 IN met randafzuiging. We koken op gas en hangen de afzuiger op 65 cm boven de kookplaat (is eigenlijk al 5 cm lager dan aanbevolen....). De reden voor mijn ingewikkelde gedoe is natuurlijk dat ik eigenlijk geen koof in de keuken wil zien waar de slang in ligt
Uiteraard mag het ook een ander merk afzuiger zijn, liefst wel een randzfzuiger.....
Hopelijk komt het probleem een beetje duidelijk over.
Ik ben natuurlijk zeer benieuwd naar de vele creatieve oplossingen die dit forum altijd weet te bedenken!

met vriendelijk groet
JanTig ( want er waren er al zoveel :wink: )
 

Toon

  • #2
Een stukje uit de gebruiksaanwijzing:

...
De wasemkap heeft, afhankelijk van het model, één (bovenzijde) of twee
(bovenzijde en achterzijde) afvoeropeningen.
Meestal is de wasemkap uitgerust voor gebruik van de afvoeropening aan de bovenzijde...


Misschien bij jou ook het geval, en als het een nieuwe afzuigkap is proberen om te ruilen voor een exemplaar die dit wel heeft?
 

JanTig

  • #3
Hallo Toon, bedankt voor je snelle reactie! Ik kan uit de beschrijving van deze afzuigkap niet opmaken of hij ook een achteruitgang heeft. Ik wilde de tekening even meesturen maar ik kan hem niet losmaken uit het pdf bestand.

Het gaat hierbij om het aansluitblok B, waarvan ik hoopte dat het kantelbaar zou kunnen zijn...)
Wie weet komt er nog een reactie van iemand die een ander merk afzuiger kent met zowel randafzuiging en achteruitgang...

gr

Jan
 

Toon

  • #4
Kan ik hier ook niet uit op maken. Kan je dat op de afzuiger zelf niet zien? Ik denk dat ieder merk wel een afzuiger met randafzuiging en achteruitgang heeft. Op dit forum wordt verder geen aankoopadvies daarover gegeven.

Je kan even met de consumenten servicelijn bellen of de achteraansluiting voor jouw model ook mogelijk is.

De schouwkap gebruik je verder niet?
 

JanTig

  • #5
Hallo Toon, ik zal morgen inderdaad even de consumentenlijn van Bauknecht bellen. Op dit moment houdt het me nogal bezig omdat mijn mooie plannetje in duigen lijkt te gaan vallen ... :cry:
Het is wel de bedoeling de schouwkap gewoon tot aan het plafond te gebruiken, maar de flex buis zou ongeveer halverwege al naar achteren moeten.
(NB het probleem is eigenlijk niet dat het plafond van de keuken te laag is, maar dat het garagedak iets lager is, dus als ik in de keuken een gat boor naar de garage kom ik precies in de dakplaten uit...)

gr en bedankt!
JanTig
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu