Afzuiging keuken, keerklep

Bassss

  • #1
Beste klussers,

Ik moet voorbereidingen gaan treffen voor de plaatsing van een nieuwe keuken.

Een van de to do's: afvoerbuis leggen voor de eilandschouw. Volgens de keukenboer moet dat een flexibele afvoerbuis zijn, 125 mm rond. Die buis wil ik aansluiten op een gemetselde schoorsteen die ter hoogte van het plafond in de keuken begint.

Eerste vraag: moet die flex pijp helemaal tot het dak of is het voldoende om die een stuk in het gemetselde kanaal te steken en dan vast te purren? Ter info, er is geen andere ventilatie aangesloten op het gemetselde kanaal dus geen risico keukenluchtjes in andere ruimten.

Tweede vraag: moet er ergens een keerklep ik de buis? Ik kan me voorstellen dat als dat niet gebeurt, er continue trek is in de afvoerbuis en dus ook in de afzuigkap. Als er een keerklep in moet, hoe ziet zo'n ding er dan uit?

Graag jullie reacties.

Groet,

Bas
 

Bassss

  • #2
Moderator,

Er is duidelijk iets mis gegaan bij mijn voorgaande berichtenplaatsing. Kun je er 3 van de 4 verwijderen?

Groet,

Bas
 

Pepjo

  • #3
Ja hoor, dat kan. :wink:
 

Gerrit

  • #4
De simpelste voerm is die, die direkt op de afzuigkap wordt geplaatst en waarvan een klepje door de afzuigkap wordt opengeblazen.
 

Fiesiekus

  • #5
  1. Stuk in kanaal steken en afkitten/purren is effectief
  2. Niet dat ik weet; ik heb een aantal (vet)filters inde afzuigkap en die geven genoeg ΔP om trek tegen te houden. Maar de leverancier van de kap weet dat 't beste.
 

H@ns

  • #6
De meeste afzuigkappen hebben al een keerklep in de uitgang zitten, lijkt me sterk dat jouwe dat niet gaat hebben.
Pijp zou ik met een aansluitstuk met flens op het rookkanaal zetten. Zo kan die altijd los als het moet (dooie muizen, kraaiennesten etc.)
En met pur vast zetten gaat mis want de pur drukt de buis in en kan de opening dicht maken als het er overheen gaat uitzetten!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu