Afzuig systeem hout

Walaba

 • #1
Hallo, beste klussers.

Ik kan in het buitenland waar ik woon een Afzuiginstallatie kopen, maar is volgens mij niet compleet. Het is waarschijnlijk een Einhell solo 8 plus. Geen duur merk, maar als ie het doet waarom ook niet.

Mijn vraag, de plastic zak voor het zaagsel op te vangen is niet aanwezig. Volgens mij moet dit toch echt plastic zijn en geen luchtdoorlatende zak. Anders kan zij toch geen druk opbouwen om de fijne stofdeeltjes op te vangen. Wie heeft daar ervaring mee en waarschijnlijk ook een oplossing.

Vriendelijk bedankt,
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Als ik naam en type intyp krijg ik van alles maar geen afzuigapparaat.
  Plaats even een foto.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  In een gewone stofzuiger zit geen plastic zak. Maar een zak van een stof die lucht en stof doorlaat. Stof met een bepaalde grote blijft in de zak achter en de lucht met nog fijner stof gaat er doorheen.
  Je bent misschien in de war als het zaagsel eerst via een cycloon gaat. Het stof valt in een plastic zak en de lucht blaast ergens uit. Dat staat mij nog een beetje bij. Google maar op cycloon afzuiger.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Hij heeft het over een afzuiginstallatie.
   

  Krunnie

  • #5
  Waarschijnlijk heb je het over het model met de luchtdoorlatende zak bovenin, en een plastic zak aan de onderkant. Het stof valt in de plastic zak en is inderdaad nodig voor het opvangen van stof en zaagsel. De andere zak werkt meer als een filter.
   

  Jackd

  • #7
  Wat mist er, de zak aan de onderkant?
  Die gooi je meestal weg als ie vol is.
  Een stevige grote vuilniszak voldoet.
  Heb je die niet dan een gewone vuilniszak in een puinruimzak voor de stevigheid. De vuilniszak (iets) kleiner dan de puinruimzak.

  Afzuigzakken zijn natuurlijk ook te koop.
   

  Walaba

  • #8
  Bedankt voor de tip. Afzuigzakken zijn niet overal te koop, zeker niet op een eiland midden de de Atlantische oceaan:denk: En die ontbreekt inderdaad! en een flexibele aanzuigbuis met passtukken. Ook hier niet te vinden, maar met pvc buizen en verlopen kom je ook een eind denk ik.
  Zo`n vuilniszak zit zo vol denk ik, maar als redmiddel is het proberen waard met een puinruimzak. In mijn geval 50 kg rijstbalen of zo, zijn ook stevig en ruim zat.

  Gebruiken jullie, of jij Jan-- zo`n afzuiger eigenlijk veel?
   

  De Haan

  Specialist Planten en Tuinen
  • #9
  Ik neem aan dat de aanzuigkant 100mm is, die zou ik op die maat houden, indien mogelijk.
  In plaats van de stoffen zak kan je beter een fijnstoffilter plaatsen.
  Ik gebruik de afzuiger regelmatig.
   

  Jackd

  • #10
  Ik gebruik het nu niet, wel mee gewerkt.
  Het hoeft niet perse een zak te zijn.
  Een emmer, (regen)ton of bijvoorbeeld rioolbuis kan ook alleen dan hoop ik dat ze wel ducttape hebben.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu