Afwerking trap/muur

Pochacco

  • #1
In mijn nieuwbouwwoning heb ik 2 open (gedraaide) trappen. Tussen de trap(boom) en de geschilderde wand van het trapgat zit een kier, de breedte verschilt van een paar millimeter tot bijna 1 cm. Door de werking van de trap en elke keer als de trappen worden gebruikt komt er gruis of stukjes steen (wand) naar beneden. Ik ga de trappen schilderen en zou daarom graag deze kieren dichten, maar vraag mij af hoe ik deze het beste kan dichten gelet op de muur/hout combinatie en het feit dat de kieren redelijk breed en diep zijn?

Alvast bedankt!
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Normaal zit er op de boom een zgn "krimp latje" gespijkerd. Dit dicht de naad tussen de boom en de muur af. Dikte +/- 9 mm, breedte +/- 30 mm, dit is voldoende buigzaam om de muur en de boom te volgen. Bij korte knikken in de muur het latje plaatselijk wat smaller maken.
 

Pochacco

  • #3
Bedankt voor de reactie. Is dit latje op de boom gespijkerd?

Het kwam niet duidelijk naar voren in mijn openingspost, maar de kieren die het gruis veroorzaken zitten aan de onderkant van de trap
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Ja, latje spijker je op de boom, ook aan de onderzijde. Succes
 

Techno tim

  • #5
In mijn 'nieuw' 1970 oude huis hadden ze tochtprofilen langs de muur op de bomen gespijkerd, wel afdoende maar ik vond het niet mooi.
Na verwijdering trapboom afgekit met overschilderbare kit .
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu