Afwerking naden plafond

Shorty

 • #1
Het zal vast ergens staan op het forum, maar ik kon het niet vinden.

Ik wil een verlaagd plafond maken in mijn badkamer en heb groene gipsplaten gekocht, vanwege het vocht. Nu baal ik, want ik wil het eigenlijk niet laten stucen. Zeker niet vanwege de bouwvak vakantie ... Ik wil het af hebben!

U zult denken, waarom koop je dan die platen? Nou ik zag geen andere uitweg totdat ik een foldertje van Rigips + platen las, waarin ik zag dat die aan de randen dunner zijn, zodat je die onzichtbaar kunt afsmeren en schilderen.

Ik wil echter die groene platen niet weggooien en toch nog even proberen of er misschien een mogelijkheid is om deze goed en strak af te werken, zodat ze niet gestuct hoeven te worden en ze toch niet gaan scheuren op de naden?!!!

Indien iemand iets weet, kunt u mij s.v.p. dan de stappen even uit de doeken doen?

Bij voorbaat hartelijk dank,

Edwin.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fiesiekus

  • #2
  Er is een voegenvuller waarin vezels zijn verwerkt. Die zou ook scheurvorming tegengaan. Daarna kan je 't plafond latexen of met een structuurverf behandelen.

  Alternatief is de naden met acrylaatverf vullen en afsmeren. Maar dan blijf je de strakke halfronde naad zien, hetgeen niet onesthetisch hoeft te zijn (gebarsten voegen zijn dat wel).
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu