Afwerking dakramen sporen kap

Janhoo

  • #1
Onlangs hebben we enkele dakramen in onze kap gezet. Momenteel probeer ik uit te vogelen wat de best passende afwerking is. Gezien de geringe breedte tussen de sporen moest er een spoor gedeeltelijk wijken. Ik zou graag boven en onder op de breedte van het kozijn rondhout plaatsen. Dit ziet er robuust uit en past bij de rest van de kap. Ik heb al geprobeerd om met de recipro zaag een ronding uit het stammetje(zie foto) te halen zodat deze mooi aansluit op de spoor.

Om een ronding uit een ronde stam te halen valt niet mee. Met het eerste proef stukje krijg ik ook geen mooie aansluiting. Hebben jullie nog een goede tip om een mooie ronde verbinding te krijgen of een andere manier van verbinden. Ook voor de verbinding op de er tussen weg gezaagde spoor kan ik nog wel wat inspiratie gebruiken



 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Je hebt het al netjes gedaan met de recipro. Dit kan je verder in vorm maken met een halfronde houtvijl/rasp.

De doorgezaagde spoor moet een raveelconstructie worden. Een echte houtverbinding is niet nodig, een paar flinke schroeven of spijkers erin is voldoende.
 

Janhoo

  • #3
Heb het toch wat anders gedaan. Met gesmede nagels van 25cm blijft alles mooi op zijn plaats en past het ook nog bij het geheel.

 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Prima toch :prima:

In plaats van het balkje rond maken, kan je ook de andere kant een stukje inkepen (niet te veel). Dat kan gewoon recht, dus is minder werk.

 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu