Afwerken verplaatste dakramen en isoleren zolder.

Femkina

  • #1
Ik ben een beginnende klusser en nu zijn we de zolder aan het ombouwen tot kamer. We hebben 4 kleine dakramen laten plaatsen, maar die zijn door de dakdekker die ons dak daarna vernieuwd heeft weer een 10 cm verplaatst. Nu zit ik dus met lelijke openingen aan boven, onder en zijkanten van de ramen. Ik ben bezig regels aan te brengen op het dakbeschot om te isoleren, maar moet de ramen ook netjes afwerken. Hoe kan ik dat het beste doen?

Ook vroeg ik me af hoe het zit met het folie dat de dakdekker onder de pannen heeft aangebracht en het isoleren van de wanden. Volgens de dakdekker is het folie dampremmend van buiten naar binnen, maar laat het wel vocht door van binnen naar buiten. Ik heb nu polystyrol platen, isolatiefolie en gipsplaten, is dat ok? De man van de bouwmarkt zei van wel, maar toen zat dat folie nog niet onder de pannen.

Alvast bedankt, Groetjes Femke
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
De dakramen afwerken met multiplexplaat van 12 mm.

De isolatievolgorde is oké.
 

Femkina

  • #3
Dank je wel. Ik heb nog een vraag, wat is de beste volgorde om te doen, eerst isoleren en dan de ramen afwerken (i.v.m. de grote gaten in het beschot rondom de ramen) of eerst de ramen en dan de isolatie?

Groetjes Femke
 

EdP

  • #4
Mij is niet geheel duidelijk wat er bedoeld wordt met ramen afwerken. Kun je het verder omschrijven of evt. zelfs een foto plaatsen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Eerst isoleren en dan de dakramen afwerken, voor het afwerken kunt u de isolatie rondom de ramen bijwerken en eventueel ook isolatie achter de multiplex platen maken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu