Afwerken schoorsteen eternite pijp

Spink

  • #1
Bij de plaatsing van de nieuwe ketel is ook onze schouw onder handen genomen. Voeger stond er een enorme eternite pijp, die nu deels verwijderd is. Enkel de doorvoer door het dak is nog van eternit en men heeft hier een nieuwe dunne alu-pijp doorgetrokken. Het dichtwerken werd gedaan met wat cement.

Wat ik mij afvraag:

- de cementafwerking (zie foto) vertoont reeds kleine barstjes thv de alu-pijp en aan de buitenkant thv de eternite pijp. Ook sluit het cement niet 100% aan op de alu-pijp. Ik zou graag iets erop doen om het nog wat beter af te dichten tegen vocht zodat het cement op termijn niet verder barst. Ik dacht eerst aan silicone, maar bestaat er ook niks van epoxyhars dat ik over het ganse cementoppervlak en de pijp kan smeren? Of nog een ander idee?

- bovenaan heeft de nieuwe schouw geen kap. (zie foto) Zou het niet beter zijn hier een kap op te plaatsen tegen vogels en regen? Of is dit niet nodig? Welk soort kap past hierop? Het is maar een enkele pijp voor rookgasafvoer van een gascondensatieketel.


 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #2
Dit is gewoon broddelwerk.
Ook de eternietpijp gewoon ff afgezaagd neem ik aan?
 

Spink

  • #3
Nee, de eternitepijp bestond uit 2 delen en daar was juist de koppeling… dus niet gezaagd. Het mag dan wel broddelwerk zijn, maar veel andere opties waren er niet. De eternitepijp loopt namelijk door het dak en dan door een schacht naar de kelder. Deze pijp volledig verwijderen en vervangen was geen optie wegens teveel herstelwerk aan het dak en de binneninrichting.

De afwerking had misschien wel beter gekunnen… daarom mijn vraag hoe ik dit beter kan afwerken. :roll:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu