Afwerken metalen plaat

Leovr

  • #1
Ik heb een metalen plaatje van ongeveer een mm dik en 20 bij 40 cm, dat ik wil afwerken met een profieltje van siliconen of rubber. Heeft iemand suggesties hoe ik daar aan kan komen?
 

Gerrit

  • #2
Vraag eens bij de automaterialenhandel.
 

Kees61

  • #3
Het ligt er aan waarvoor het dient. Je zou een dun slangetje over de lengte kunnen doorsnijden.
 

Leovr

  • #4
Ik heb een koofje gemaakt voor het hoekfonteintje van mijn toilet. Dat fonteintje was niet zo netjes afgewerkt en de het formaat van het toilet is nogal beperkt.

Door het koofje te maken kon ik daarin ook direct een afvalemmertje maken. Het metalen plaatje is dus een deel van het frontje van het koofje en dient als klepje van het afvalemmertje. De afwerking is dus om de scherpe randen van het metalen plaatje af te schermen en ook voor demping bij het dichtdoen van het klepje.

Ik heb dus inderdaad iets van een u-profieltje nodig en het slangetje over de lengte doorsnijden klinkt goed. Ik ben alleen bang dat dat niet mooi recht is af te werken. Dan ziet het er snel heel slordig uit.

Die van de automaterialenhandel is misschien een beter idee in dit geval.
Nog andere opties?
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #5
Elektrotechnische kastenbouwers hebben soms ook zulk soort materiaal.
 

Kees61

  • #6
Ja, nog wel een idee maar ik denk dat dat nu niet meer kan. De hoekjes er af knippen en alle randjes omfelsen. Daar wordt het plaatje ook wat stugger door.
 

Leovr

  • #7
Ik heb nog niets geïnstalleerd van het afvalemmertje dus omfelsen is nog steeds een optie, maar wat is omfelsen en hoe doe ik dat. Het klinkt als een randje omvouwen.

Dat heb ik overwogen, maar hoe doe ik dat netjes?
 

Kees61

  • #8
Ja het is inderdaad omvouwen.

Je moet de hoekjes er af knippen anders moet je ze dubbel omvouwen. Als je het hoekje er schuin afknipt dan past het randje aan de achterkant weer tegen elkaar.

Als je een stuk ijzer hebt (als een soort aambeeldje dat lekker draagt) met een scherpe kant, dan leg je het plaatje daarop en laat het 3 a 4 mm oversteken en dan sla je met een hamer de kant om. Eventueel zet je het plaatje vast met een paar lijmtangen zodat het niet verschuift.

Dan draai je het plaatje om en vouwt het zo verder totdat het weer plat tegen het plaatje zit.
 

Leovr

  • #9
Thanx :lol:
Dat ga ik proberen. Dat klinkt toch als de fraaiste oplossing.
Ik kan dat altijd aan de achterzijde nog wat dun dempingsmateriaal maken, om het geluid van het dichtdoen wat te verzachten. Daar kan ik dan mogelijk wel zo'n doorgesneden dun slangetje voor gebruiken die ik bij het omvouwen direct inklem.

Ik kom er nu wel uit denk ik. Bedankt aan alle tipgevers.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu