Afwerken hoek tussen vloer en schuine wand

Timpel

  • #1
Hoi,

Ik wil graag de hoek tussen de vloer en de schuine wand afwerken maar kan hier moeilijk iets voor verzinnen. De foto zegt denk ik genoeg. het gaat om de hoek waar de rode streep zit. De vloer wordt afgewerkt met epoxy

Ook heeft de vorige bewoner een aantal lelijke inkepingen gemaakt in een van de balken. Een tip over hoe ik die netjes kan weg werken wordt ook zeer gewaardeerd.

Alvast bedankt,
Tim 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
In de hoek kan je bijvoorbeeld een lat inzetten. Liefst onder de hoek van het dak afzagen. Maar een stukje afschuinen met een handschaaf kan ook.

De inkeping in de balk verzwakt de balk. Afhankelijk van de plek en maat balk moet je op z'n minst hier een passend stuk hout inlijmen.
Als de balk niet overbemeten is, kan deze beter versterkt worden door er een plank tegenaan te lijmen+schroeven.
 

Timpel

  • #3
Bedankt voor je reactie. balken zijn vrij stevig (16cm breed) maar zal er een stuk hout in proberen te passen!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
In eerste instantie inderdaad gewoon opvullen met een blokje hout. Kiertjes evt met vloeibaar hout o.i.d.

Als er na een tijdje hier een naad ontstaat, weet je dat de balk waarschijnlijk toch versterkt moet worden. Kom dan maar terug hoe op te lossen ;)

 

Timpel

  • #5
Dit ging een stuk makkelijker dan gedacht. Stuk hout erin gezet (breedte paste precies), afgetekend, gezaagd, met houtlijm en een schroef vastgezet en daarna met houtvuller afgewerkt. Het ronde gat daarnaast ook zoiets. TopDan nog een vraag over gipsplaten:
We hebben de hele zolder gedaan maar willen nu eigenlijk ook het slordige trapgat netjes maken met gipsplaten. De trap zit aan de lange kant tegen een koof aan waar alle leidingen achterlangs lopen en aan de korte kan langs een betonnen muur.

2 vragen:
1. Hoe kan ik de vorm van de trap het makkelijks in de gisplaat krijgen? De trap glooit een beetje. Het mooiste zou zijn om die glooing precies in de gispplaten te krijgen dan sluit het strak aan.

2. Hoe kan ik de gipsplaten het best op de betonnen muur plaatsen? Als ik er regels om ga schroeven, dan vallen de gipsplaten 'over' de rand van de trap. Kan ik de gipsplaten niet vastlijmen met lijmschuim?PS ja de vorige bewoonster hield van roze.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #6
Waarom moet er gips over de muur dan? Die kan toch direct gestuct worden?
 

Timpel

  • #7
Stuccen is niet mijn vak. Een muur met gipsplaten afwerken, de voegen vullen en verven met muurverf lukt wel goed. Vandaar mijn keuze voor gipsplaten.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #8
Keurig opgevuld :prima:

Rachels+gipsplaten zit je zo op 3cm dikte. Dat ziet er met de trap niet meer uit. Gipsplaten rechtstreeks op de muur lijmen kan (niet met een bruisende lijm), maar dat wordt net zo vlak als de muur nu is. En alleen afsmeren van naden is ook nooit volledig strak. Dat levert dus geen winst op.

Het gaat aleen om dit richeltje? Die kan je ook vlakschuren of uitvullen.

Graag bij andere nieuwe vragen een nieuw topic maken.
 

Timpel

  • #9
Bedankt voor je reactie.
Het gaat niet alleen om dit richeltje, dit richeltje kan ik inderdaad misschien het beste oplossen door het diepere deel op te vullen met dunne latjes en daar de platen tegenaan te doen

De hele wand naast de trap bestaat uit grote spaanplaten die niet netjes zijn. Ik kan natuurlijk ook al deze spaanplaten verwijderen en er dan gips op zetten, maar het leek me juist handig/makkerlijk om die spaanplaten als ondergrond te gebruiken.

Afsmeren naden met voegenvuller en finisher wordt inderdaad niet helemaal superstrak (we hebben de rest van de zolder zo gedaan), maar strak genoeg wat ons betreft :)

Ik zal voortaan een nieuw topic aanmaken, excuus.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu