Afwerken H-balk in stenen muur

BobGr

 • #1
Beste mede-klussers,

Ik heb een draagmuur laten vervangen voor een stalen H-balk ten behoeve van mijn aanbouw. Nu zit ik alleen met de afwerking van de balk. Ik wil de muur graag laten stucen maar ik zit nog met een open ruimte van circa 5cm. Dit is als het ware de "u vorm" van de H-balk (][ <--) waarbij een deel wegvalt onder het plafond van de woonkamer. De 5 centimeter die overblijft valt nu in de slaapkamer op de eerste verdieping (zie foto's). Heeft iemand tips om dit dicht te maken zodat ik dit hierna kan laten stucen?

Overzicht:


Van dichtbij:


Alvast bedankt voor de hulp!

Met vriendelijke groet,
Bob
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Klossen erin, lat erover.
  Na het stucen een hoge plint erover.
  Normaal pas je een gipsplaat toe en dan een gaasje over de naad. Daar heb je nu eigenlijk niet de ruimte voor, stalen balk ligt gelijk met het metselwerk.
   

  BobGr

  • #3
  Hi Rola,

  Dank voor je snelle reactie. Is het ook mogelijk om klossen er tussen te zetten, lat er tegenaan te schroeven welke gelijk loopt met de stalen balk (dus de klossen wat dieper) en dan een gipsplaat die net over de rand van de stalen balk loopt?

  Dan de rand tussen de gipsplaat en de muur met gaas dichtzetten? Het oude stucwerk is al circa 10mm dus die 9,5mm van de gipsplaat maakt dan ook niet uit denk ik?

  Alvast bedankt!
  Gr, Bob
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
  Als er de ruimte voor hebt wel, lastig in te schatten op de foto.
   

  BobGr

  • #5
  Top, bedankt. Ga ik kijken of dat mogelijk is en anders een hoge plint.

  Groet, Bob
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu