Afwatergat kozijn maken: stopverf, impregneren of iets anders voor afwerking?

Tnecniv

 • #1
Beste klussers,

Het valt me op dat er in de profielen onder de vleugelramen van onze hardhouten kozijnen wat water blijft staan. Bij heel harde regen stromen de gootjes over op de vensterbank. Na wat googlen denk ik dat het komt door het ontbreken van afwateringsgaatjes. Bij andere kozijnen in ons huis zitten deze wel, en daar staat geen water in.

De kozijnenfirma die de kozijnen heeft geplaatst geeft aan dat inderdaad er een gaatje gemaakt kan worden; is soms nodig als de kozijnen inderdaad op de regenslag kant staan. Er kruipen dan druppeltjes in het gootje; en bij extreem veel druppels stroomt 'ie over. Dat is ook wat ik zelf zie (dus lijkt geen lek, of fout in model van kozijnen/dorpels).

Lang verhaal kort; ik wil 1-2 kleine boorgaatje maken in hardhout (5mm?). Daar zal bij regen wat water doorstromen. Wat zou ik kunnen gebruiken om de binnenkant van het boorgaatje zodanig af te werken (met bijv. een dunne pijpenrager) dat het water niet in contact komt met het hout? Is stopverf hiervoor handig? Of een impregneermiddel? Zou zonde zijn als de kozijnen gaan rotten.

Ik las ook wat over een gloeiende spijker, maar een boorgaatje met wat verf/ander middel lijkt me een stuk makkelijker.

Op de foto het gootje met waar ik een gaatje wil boren. Op de foto staat het water niet zo hoog, maar bij veel regen stroomt het dus over.

Alvast dank voor jullie advies!

WhatsApp Image 2021-01-12 at 11.26.38.jpeg
 
Laatst bewerkt:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Franc1234

  • #2
  Als deze firma ze geplaatst heeft, en toegeeft dat het kan voorkomen bij kozijnen op de regenkant, vind ik dat een gebrek aan advies.
  Het zou ze sieren als ze dit voor je komen oplossen. Volgens mij dien je een deugdelijk product te krijgen, en niet bij de eerste de beste slagregen wateroverlast te krijgen.
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #3
  Het is inderdaad een productiefout van de timmerfabriek. De KVT geeft aan welke prestatie-eisen je hiervan mag verwachten.
   

  Tnecniv

  • #4
  Helemaal eens. Ik heb het vorig jaar na een stevige zomerbui ooit gevraagd, en ze hebben toegezegd het te doen. Maar helaas zijn ze nooit gekomen (en heb ik geen tweede keer gebeld). Het is natuurlijk een klusje van niks, maar moet wel gebeuren. Ik moest er vandaag weer aan denken en dacht ga zelf maar aan de slag.

  Een paar gaatjes boren en afwerken - dacht ik - lukt me zelf nog wel en dan ben ik er van af. Maar nu ik er over na denk, inderdaad gewoon nog een keer het bedrijf bellen.
   

  Franc1234

  • #5
  Ga je er zelf mee aan de slag, vervalt je garantie. Laat hun het uitvoeren. Gewoon op je strepen staan.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu