Afvoerputje buitenkraan te diep voor aansluiting op hwa-afvoerpijp naar riool

HannesHannes

  • #1
Hoi allemaal,

Onze aannemer heeft ons laten zitten, dus nu doen we zelf het een en ander - waaronder de hemelwaterafvoer en een afvoerputje voor de buitenkraan op een goede manier aansluiten aan het riool (hij had een noodoplossing achtergelaten waarbij de afvoer van de regenpijp boven maaiveld zat en er nog geen afvoer voor de buitenkraan was). We zijn al een heel eind, maar het rooster van het afvoerputje voor de buitenkraan komt momenteel een paar cm te hoog uit voor het -nog te leggen- klinkerterras (dat ongeveer op dezelfde hoogte gaat komen als dat van de buren, dit ook om mooi op de muurplint aan te sluiten en ruimte te laten voor de buitendraaidende deuren).

De situatie zoals die nu is, is als volgt:
- De regenpijp loopt langs de muur de grond in, in een door ons geplaatst stankafsluitreservoir, en vanuit dat reservoir loopt de nu ondergrondse hwa-afvoerpijp (zo laag mogelijk gelegd dat er toch nog 5 graden afloop is) naar de plek waar de aannemer de rioleringafvoer uit het huis voorzien heeft van een bovenuitgang voor de hwa (welke hij om een of andere reden in beton heeft gegoten, en waar dus niet makkelijk iets aan te veranderen is qua hoogte).
- Ongeveer midden tussen die twee plekken in moet de afvoerput voor de buitenkraan komen. We hebben zo'n standaard zwart kunststof vloerputje met 80 mm onderuitlaat (door de aannemer ooit gekocht en achtergelaten) met een t-stuk daaraan aangesloten, maar nu ligt het, zelfs na afzagen van zoveel van het t-stuk als kon zodat het nog aansloot, een paar centimeter te hoog. Zeker als het terras nog een beetje af moet lopen om getapt water terug naar het putje te leiden, moet het toch nog een stukje lager komen te liggen.

Onze hulpvraag aan jullie is: wat kunnen we doen? De afvoerpijp zelf kan niet lager, en er kan niet meer van het huidige afvoerputje/t-stuk af. We denken aan een andere vloerkolk, maar weten niet welke. Een afvoerput met twee zijafvoeren lijkt ideaal. We zien op internet echter alleen maar vloerkolken voor buiten met onderafvoer óf met zijafvoer+onderafvoer, óf met alleen één zijafvoer - alleen een 'erfafscheidingsput' of 'controleput' heeft twee uitlopen, maar die heeft weer geen stankafsluiter of putdeksel. Afvoerputten met twee aansluitingen voor binnen zijn er wel, maar die zijn weer te klein in diameter (50 mm) voor de hwa en ook niet makkelijk om te verwerken met een klinkerterras op zand buiten. Wie heeft de oplossing?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu