Afvoerpijp zonder verloop

J123

  • #1
Goeie,

onze oude houtkachel heeft een uitgang van 15 cm, de nieuwe heeft 11 cm. De nieuwe heeft een opstaand randje van 5,5 cm (waar de pijp in moet gestoken) maar kan ik ook de 15 cm pijp over het randje heenzetten, zodat ik geen verloopstuk hoef te gebruiken (want dat ziet er niet uit...)?
De pijp komt boven uit de kachel en gaat eerst 2 meter omhoog en dan met een 90° knik de muur in.

En nog een vraag, kan je een nisbus kitten in de muur?
De huidige nisbus is gemetseld, maar heeft de maat van de spie (als dat zo heet... ik bedoel de verdunning waar de volgende buis weer in valt) van de pijp. De kachel staat nu een halve meter van de muur, maar dat is wat overdreven, dus ik wil bovenaan, bij de nisbus, de pijp inkorten en zodoende de spie verwijderen, waardoor er een andere nisbus in moet, met de maat van de pijp zelf. Kan ik de huidige nisbus eruit peuteren (met zomin mogelijk schade aan de muur) en de nieuwe erin kitten met vuurvaste kit?
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #2
Een nisbus kan je er het makkelijkst uit krijgen ,door hem bv met een beitel boven de rand in te slaan en naar binnen vouwen .dan een nieuwe nisbus erin met gewone cement zonder kalk,bij een houtkachel zit de kachelpijp er meestal omheen. dan kom je op een maat van 121 of 125, 121 is een oude maat,. dus dan een nisbus plaatsen van ,125 of 131[ dezelfde buitenmaat, en zorgen voor een goede verbinding. dus evt ruimte afsluiten met glasvezelkoord, is de ruimte te groot , dan toch verloop gebruiken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu