Afvoeren badkamer lekken

Bepmaster

 • #1
Wij hebben een huis gekocht en zojuist ook een nieuwe badkamer laten installeren.
We hebben echter een probleem.

Onze afvoeren, waterleidingen, centrale afzuigingen lopen door een "koof" van onderen (WC) naar zolder door de badkamer. Na enkele dagen en het testen van de afvoeren, is er een vochtige plek opgekomen in de wc net ter llaatste van de koof.

De installateur van de badkamer verzekert dat dit niet een waterleiding kan zijn. Maar hij beweert dat de afvoeren die samenkomen (bestaand, en niet gewijzigd) lekken bij een T-stuk. Hier komen de afvoer van de douchecabine en wastafel samen.

Hij heeft voor ons de gipsen koof verwijderd tpv de WC en beweert dat de afvoer vrij gekapt moet worden vanuit het plafond in de WC naar de afvoer. Zijn er nog andere minder rigoureuzere oplossingen dan deze, en wat zou jullie oplossing zijn.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Beste Bepmaster,

  Hierin kunnen wij, vrees ik, weinig voor je betekenen.

  De betreffende aannemer heeft de situatie ter plaatste beoordeeld en kan dus redelijk bepalen wat er moet gebeuren. Wij kunnen via de PC niet zien wat er aan de hand is en zijn dus altijd in het nadeel ten opzichte van iemand ter plekke.

  Alleen indien je een paar foto's zou maken van de situatie, bijv. overzicht en een paar in detail, geef ik je een kans op een beter advies. Anders zul je toch moeten afgaan op wat de aannemer zegt.

  Succes,

  Klusidee Kees
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu