Afvoer zitbad op bestaande vloerafvoer

Cor75

 • #1
Hallo,

Ik ben van plan een zitbad (ca. 1meter x 0.6 meter) in de douchehoek in te bouwen. Het zitbad is van metaal en er zitten geen stelpootjes onder. In het zitbad zijn reeds twee gaten voor afvoer en overloop aanwezig. De douchehoek heeft een ouderwetse afvoer middels een putje (waarschijnlijk met sifon anders zou het wel stinken) in de tegelvloer. Er is nu dus geen douchebak aanwezig. De douchehoek vormt samen met een toilet de badkamer (erg klein inderdaad).

Ik zit nog met de volgende vragen;
1) Is het voldoende het bad op een houten frame in de douchehoek te laten rusten of is er verder ondersteuning (additionele stelpootjes / andere ondersteuning) nodig?
2) Hoe de waterafvoer van het zitbad te realiseren;
a) door de 'uitgang' van een nieuw te kopen overloop/afvoer setje direct en - niet - waterdicht in het aanwezige oude putje te 'steken',
b) zoals a) maar dan waterdicht op de oude afvoer aansluiten,
3) In geval van optie 2b) hoe sluit ik dit dan waterdicht aan?

Als u een antwoord op een van deze vragen heeft, graag uw mening.

Bij voorbaat dank,

Cor
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Ron321

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Het is mij niet bekend wat voor putje het is maar misschien kan je als je het deksel eraf haalt er een pvc leiding op aan sluiten.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu