Afvoer wasmachine zonder sifo.

Arthur en Hennie

  • #1
Ik ga verhuizen. In de nieuwe woning zou ik de wasmachine met droger in de keuken moeten plaatsen. Dit wil ik niet. Ik kan deze in de berging plaatsen. Daar heb ik water en stroom. Maar geen afvoer. Kan ik een afvoer aan de badkamerwand bevestigen, op de vloer door de wand voeren en vrij uit laten lopen in de douche. Ik kan deze afvoer namelijk niet aansluiten op de douche sifon.
 

Evenwatanders

  • #2
Op zich dient een sifon ervoor om stank uit het riool tegen te houden d.m.v. het waterslot dat zich daarin bevindt.
Bij vrij uit laten lopen over de douche is daarom een sifon als zodanig niet nodig.

Maar het lijkt me toch wel een beetje vreemde sitatie. Vergeet niet dat er met het water dat uit de wasmachine afgevoerd moet worden ook een hoop vuil en vooral zeepresten meekomt. Dat zal de douchevloer niet alleen smerig maken (lekker om met je blote voeten in te staan), maar ook spiegelglad. Bovendien zal naar mijn mening de doucheafvoer beduidend sneller verstoppen dan bij een aparte afvoer. Als die afvoer dan bestaat uit een douchebak met daaronder een sifon, dan is het misschien erg moeilijk om daarbij te kunnen komen.

Kun je wat foto's plaatsen van de situatie?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
ja hoor dat hadden ze vroeger ook een buis tegen de muur en sommige hadden een lossen buis eraan bui gebruik richting de douche.
Was het wassen klaar dan pakte ze de liggen de buis weg
Naamloos.jpg
 

Lampje45

  • #4
Ja vroeger, toen de eerste wasmachines in eigendom kwamen, en niet meer voor een paar uur gehuurd werden, was er ook geen afvoer voorzien en werd er gewoon een gat in de buitenmuur geboord en liep het waswater gewoon over de stoep de goot in.

Maar dit moet je toch niet meer willen?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Dat weet ik maar de vraag was gewoon van @TS.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu