Afvoer wasmachine - detectie van water

Daniel van Mil

 • #1
Hallo,

Onlangs kwam het water bij de afvoer van mijn wasmachine terug omhoog wat bleek te liggen aan een verstopping in het riool (niet in de de leidingen boven de vloer dus).
Mijn vraag is nu eigenlijk: wat gebeurt er als er bv. ineens een verstopping optreedt en hoe kan ik dus het beste de afvoer aansluiten zodat er geen kans bestaat op overloop?

- De wasmachine afvoer zit nu los in de afvoerpijp zodat er lucht bij kan, maar dit maakt het ook mogelijk dat het water "terug omhoog" kan komen wanneer het niet voldoende wordt afgevoerd.
- Ik zou de afvoerwasmachine "vast" op de afvoer kunnen monteren met een mof/schroefdraad/verbindingsstuk of iets dergelijks, maar dan kan er geen lucht bij wat misschien de bedoeling is omdat anders een sifon leeg zou kunnen raken? Dit zou opgelost kunnen worden met een y-stuk en een beluchter of zo?
- De wasmachine heeft een beveiliging dat wanneer er niet genoeg water afgevoerd kan worden de wasmachine stopt met afvoeren. Wanneer echter het water terug omhoog komt langs de afvoerpijp en slang detecteert de wasmachine dit toch niet?

M.a.w.: ik kan eigenlijk nergens vinden wat nu de goede manier is om een wasmachine afvoer aan te sluiten op de meest veilige manier.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • ABCDE

  • #2
  Watersensor op de vloer die bij detectie van water de elektra naar de wasmachine uitschakeld.
   
  • Like
  Waarderingen: Daniel van Mil

  Daniel van Mil

  • #3
  Bedankt voor de reactie, maar het is me nog steeds niet duidelijk hoe het eigenlijk zou "horen", dus vast met een beluchting of slang er los in met kans op overstroming?
   

  Deleted member 101400

  Specialist Verwarming
  • #4
  Hij hoort er gewoon los in te hangen. Als het riool in orde is gaat dat prima.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu