Afvoer wasmachine - afvoerslang enkele centimeters buis in

Timtreurniet

  • #1
Hoi! We hebben net een nieuw appartement en willen graag onze wasmachine installeren. Bij het bezorgen zeiden de bezorgers dat onze afvoer een loodgieter vereist. Iedereen lijkt het een beetje druk te hebben en we hopen dit zelf te kunnen doen. Probleem is dat de afvoerslang maar enkele centimeters de buis in kan. Het lijk of de vorige bewoners het zo gedaan hebben maar we hopen het iets stabieler te maken.

We hebben een 40mm buis die vanaf de boiler naar beneden gaat en ergens in de vloer verder gaat. De y splitsing lijkt bedoelt te zijn voor de wasmachine. De keuken is vrij definitief in elkaar gezet. De tegels op de achterwand lopen verder naar boven, ik weet niet of het mogelijk is om daar een gat te boren voor het ophangsysteem. Voor zover ik kan zien is er geen sifon aanwezig. Eventueel kunnen we een stukje uit het keukenblad zagen waardoor de afvoerbuis verder naar boven door zou kunnen lopen.

Hoe zou je dit aanpakken? Of heb je meer info nodig om dit te kunnen beslissen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Een stukje pijp van 15 cm lengte in het t-stuk lijmen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
En een sifon in de pijp maken, het beste is om dat zo laag mogelijk te doen, het t-stuk er tussenuit zagen en een nieuw haaks t-stuk plaatsen net boven de ribbelpijp lijmen, een haaks t-stuk komt beter uit bij het plaatsen van een sifon.
Waar komt de afvoerpijp vandaan?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu