Afvoer wasbak losmaken i.v.m. lekkage

Eborn

 • #1
Ik heb een lekkage in de koppeling tussen de overloop afvoer en de normale afvoer. Het lijkt erop alsof het rubber wat hier zit niet meer goed afsluit. Ik heb het probleempunt op de eerste foto rood omcirkelt. Het water lekt er aan de onderkant van het zwarte rubber uit als de overloop gebruikt wordt.

Het probleem is: ik heb geen idee hoe ik die constructie loshaal. Weet iemand op welke punten je dit geheel uit elkaar kunt halen? Hoort het rode deel (foto 2) soms los te kunnen schuiven? En is de bocht soms in het rubber geduwd? Op dit moment zit er nergens echt beweging in en ik wil het ook niet forceren.

1.jpg
2.jpg
 
Laatst bewerkt door een moderator:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Zo te zien moet je bij het begin dus van de binnenkant van spoelbak eerst los, dan kan je het gehele achterste stuk los halen.

  Of lekkage komt hoger weg en drupt op dat punt wat je rubber zit.
   

  Eborn

  • #3
  Bedankt voor je antwoord. Ik kwam net een ander topic tegen waarin inderdaad aangegeven werd dat je die bout met een muntje en waterpomptang kunt losdraaien. Dat ga ik even proberen. Ik zag geen schroef, dus dacht dat dat gewoon schroefdraad aan de onderkant van de spoelbak was.
   

  Eborn

  • #4
  Ik ben er inmiddels achter waar het probleem zit. Het probleem zit in de verbinding tussen de bak en de overloop zelf. Dat rubber was sowieso vuil en ik merk dat er kracht op dat punt staat als je de onderkant van de uitloop weer monteert. Eigenlijk duw je de uitloop een klein stukje naar achteren, waardoor er een kier ontstaat. Ik ga eens kijken of ik dat kan corrigeren.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Ik heb de twee foto's in dit topic zelf gezet. Graag de volgende keer de foto's naar dit forum uploaden, dan blijven ze zichtbaar voor toekomstige bezoekers van deze pagina.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu