Afvoer van gootsteen en vaatwasser loopt niet goed door

MHaanstra

  • #1
In de keuken is een gootsteen met kleine gootsteen aanwezig, die via de afvoer met elkaar zijn verbonden. Via deze afvoer gaat ook de vaatwasserafvoer naar een sifon die weer uiteindelijk naar het riool loopt. Jaren heeft alles goed gewerkt, weleens de afvoer schoongemaakt totdat verleden week opeens in de onderbak van de vaatwasser een plas water lag. Waarschijnlijk heeft de afvoer niet goed zijn werk gedaan, dus nu nieuwe afvoer gemonteerd maar heb nu het probleem dat als de vaatwasser zijn afvalwater kwijt wil in de sifon, het water langzaam uit beide afvoeren van de gootsteen komt, om vervolgens weer snel weg te zakken. Ook als de kraan voluit een paar minuten loopt ontstaat lijkt het erop dat de afvoer dit niet allemaal kan verwerken en begint de gootsteen vol te lopen. Als ik de afvoerpijp na de sifon iets los maak loopt het water meteen weg. Iemand goed ideeën, sifon met beluchter gaan gebruiken of een aparte sifon voor de vaatwasser?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Dan zal er ergens een beginnende verstopping zijn.
 

MHaanstra

  • #3
Dat dacht ik ook eerst, maar de sifon en de grijze afvoerbuis zijn schoongemaakt en toch is bij grote hoeveelheden een kleine overstroming in de gootsteen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Je keuken afvoer lijkt me wat te klein.

Hoe lang is die buis en hoeveel bochten zitten er in.

En zoals @Peter al aan geeft een beginnende verstopping in je leidingen deze kan namelijk geen grote hoeveelheid water aan.

De keuken leiding moet minimaal 50 zijn en laatste 50-100cm mag 40 zijn

evt kan je een sifon met beluchter gaan gebruiken zie foto:

 

MHaanstra

  • #5
De grijze afvoerbuis is 40 mm en heeft maar 1 bocht, dat is degene op de foto, daarna gaat de buis direct naar de kruipruimte waar deze meteen op de riool met diameter 80 is aangesloten. Afgelopen jaar heeft deze sifon gedaan wat ie moest doen ook bij grote waterhoeveelheden, maar ik kan mij herinneren dat toen ook al de buis na de sifon iets los gedraaid moest worden om de grote hoeveelheid water meteen weg te krijgen, gezien jullie reactie krijg ik sterk het idee dat via de beluchter wel al het water netjes meteen verdwijnt waar het thuis hoort.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
Het kan ook zijn, dat de verstopping een stukje verder weg zit.

Of er is in de kruipruimte een leiding verzakt.

Een beluchter plaatsen kan soms helpen, maar als je er eerst nooit last van hebt gehad, zal het daar niet aan liggen.
 

MHaanstra

  • #7
Heb onlangs nog een blik geworpen onder het huis en heb geen verzakking gezien, ik ga toch voor de sifon met beluchter, vlgs mij nog niet zo'n ding gezien bij de gamma of praxis, iemand een idee waar je zo'n kan kopen? ik ga ervan uit dat het water niet uit de beluchter kan komen als er water door de sifon gaat?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Ik denk dat u eerst moet controleren of er een ontluchting op de riolering hebt zitten, als het water niet goed weg wil is dat een beginnende verstopping, een verzakking in het riool of een gebrek aan ontluchting.
Via een een beluchter kan voorkomen worden dat een sifon leegzuigt, dat is bij u niet aan de orde.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu