Afvoer toiletfonteintje

Hans51

  • #1
Hallo allemaal,

Sinds kort klaar met het plaatsen en betegelen van toilet. Door de aangelegde vloerverwarming is de vloer ongeveer 5 cm omhoog gekomen. Het fonteintje moet daardoor ook hoger vastgemaakt worden.

Dus moet er een langere verchroomde afvoer komen. De bestaande afvoeren die je kunt kopen hebben allemaal een standaard lengte van ongeveer 70 cm. Weet iemand of je ook langere afvoeren kunt kopen en zoja waar? Of is het mogelijk de bestaande afvoerbuis te verlengen?

Ik heb ook al naar een langere sifonbuis gekeken maar de lengte is onvoldoende. Heeft iemand nog een goed advies? Alvast bedankt!

Groeten Hans
 

Jacovrie

  • #2
Er zijn verlengbuizen met mof (zo'n 12,5 cm lang) voor verchroomde vloerbuizen. Vraag bij speciaalzaak. Zijn niet bij bouwmarkten te koop.

Andere mogelijkheid is kunststof plugbekersiffoon met vloerbuis + witte sok 32mm en voor de verlenging te verlijmen met witte kunststof muurbuis 32mm.

Snap het overigens niet zo. Zal wel aan mij liggen. Wanneer de vloer hoger is gekomen en het fonteintje gaat met dezelfde 5 cm omhoog, dan kan de vloerbuis toch dezelfde lengte houden of is de aansluiting van de afvoer niet mee omhoog gebracht? Andere mogelijkheid is het fonteintje 5 cm lager houden, dus in feite gewoon laten zitten.
 

Hans51

  • #3
Beste Jaco,

Bedankt voor de reactie. Het is inderdaad zo dat de afvoer niet omhoog is gegaan, vandaar langere afvoerbuis. Fonteintje lager plaatsen heeft geen zin, wordt dan erg laag en we zijn allebei vrij lang.

Groeten Hans
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu