Afvoer regenwater dak

Maltezer12

 • #1
Hallo,
Ik wil graag de regenpijp van mijn dak, helling ca 36 m-2, aansluiten op put voor mijn garage op kelderniveau. Deze regenpijp komt nu aan de buitenkant van mijn huis, in een goot bij de buurvrouw terecht, welke daar een afvoerput in heeft zitten.
In deze betonnen put, met stalen rooster erop, zit een open afvoerbuis van 16cm, welke aansluit op riolering. Maar in deze put met afvoer, komt zowel het regenwater dat via mijn inrit, hellend, naar put stroomt, als het water dat dan bij regenbuien verticaal er in valt.
Nu wil ik eigenlijk weten of, bij hevige hoosbuien, deze 3e aanvoer van regenwater, van het dak, toch niet teveel is voor die rioolbuis van slechts 16 cm.

alvast bedankt voor jullie hulp.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Maltezer12

  • #3
  Hallo Andyb,

  Bedankt voor je reactie. Op dit moment laat ik de situatie echter zoals die is. Dit omdat ik regenpijp niet op die put kan aansluiten, vanwege problemen met het plaatsen (te dikke betonnen wand van put.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu