Afvoer opvangbak wasmachine

Clausowitz

  • #1
Hoi,

ik heb onder de wasmachine een waterafvoerbak gemonteerd en deze aangesloten op de afvoer die achter de machine loopt. Deze komt van zolder waar er een wastafel op aangesloten zit en verder naar beneden door de vloer onder de wasmachine. Als aansluiting op de bak heb ik een standaard douche putje gebruikt met zo'n enigszins gebogen tuitje.
Verder zitten er nog twee aansluitingen van de wasmachine en droger waar de apparaten hun water kwijt kunnen boven de aansluiting van de bak (zie tekening). Nu staat er steeds water in de bak. Komt dit ergens uit de machine of komt dit met spoelen doordat water dat wordt afgevoerd terugvloeit in de opvangbak?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Als ik je verhaal lees en je tekening bekijk, loopt het water vanuit de standleiding je bak in. Op je tekening ligt de afvoer van de bak horizontaal en loopt niet af.
 

Clausowitz

  • #3
De tekening klopt niet helemaal, hij loopt wel af.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Als de afvoer van je bak inderdaad afloopt en het T-stuk dus eigenlijk een Y-stuk is, is niet mogelijk dat het terugloopt, maar dat je een probleem met je wasmachine hebt. In dat geval sta je in de verkeerde rubriek.

Ik zou eerst maar eens de betreffende apparaten apart gebruiken en erbij gaan zitten om te zien wanneer er water in de bak komt. Het blijft zo gissen naar een oorzaak.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
is niet mogelijk dat het terugloopt
Daar zou ik niet zo zeker van zijn, bij een vernauwing of gedeeltelijke verstopping loopt het water ook zo terug de douchebak in.
Dat het aan de wasmachine zou kunnen liggen is complete onzin.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu