Afvoer op douchebad 32 mm. i.p.v. 40 mm.

Jobra

  • #1
Hallo allemaal,
Ik ben in mijn badkamer een ligbad aan het installeren. Vantevoren was het een simpele douche d.m.v. een verlaging in de tegel met een putje. In dat putje staat een pijpje van 40 mm.
De wasbak in de badkamer moest omgehangen worden en daar is een afvoer van 32 mm.
Omdat ikzelf niet veel weet van waterleiding en afvoer aanleggen heb ik wat hulp gehad. Die hulp heeft ervoor gekozen om de wasbak en het douchebad allebei op de 32 mm. aan te sluiten omdat dat makkelijker was om te maken zei hij. Op de 40 mm. is een stop geplaatst.
Nu lees ik op internet overal dat een badafvoer minstens 40 mm. moet zijn, ik heb dat kenbaar gemaakt aan die hulp en die zegt dat 32 mm. ook goed is.
Heeft hij gelijk of moet ik koste wat kost zorgen dat die 40 mm. alsnog gebruikt wordt voordat de ombouw er helemaal omheen staat? (Aan die ombouw ben ik al begonnen).
Graag jullie mening en advies.
Groet...
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
32mm is echt te weinig. 40mm is minimaal. Beter is 50mm.
Je ziet het dus goed dat je die 40mm moet gaan gebruiken.
 

Xr8

  • #3
De sifons van die voor baden worden gebruikt zijn normaler wijze altijd 40 mm, om deze op 32 aan te sluiten zul je dus moeten verlopen naar een kleinere diameter. Dit is ten zeerste af te raden en zal met de grootste waarschijnlijkheid problemen gaan geven.

Als u de mogelijkheid nog heeft om het op 40 mm aan te sluiten dan zou ik dat zeker doen.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu