Afvoer maken in Granito/Terazzo douchevloer

Symbioses

 • #1
We gaan onze badkamer onderhanden nemen. Het huis is van 1964 en in de badkamer ligt een kunstgranieten vloer, volgens mij wordt dit ook wel Granito genoemd.
De opstap vanaf de overloop naar de badkamer is ruim 13 cm en onder de vloertegels tref ik ook het kunstgraniet aan. Als ik op de beneden etage naar houten plafond kijk, zie ik waar nu de leidingen doorheen komen dat er een (ogenschijnlijk) loden onderlaag op de houten etagevloer van de badkamer ligt. (zie foto)
- er moeten gaten gemaakt worden voor (nieuwere en grotere) waterleidingen en afvoer naar de begane grond (zie foto waar in het kader, de onderlaag te zien is)
- er moet een sleuf gemaakt worden om de afvoer van een nog te plaatsen douchebak te maken.

Wat kan ik hier verwachten? Ligt er daadwerkelijk 13cm dik kunstgraniet of ligt er een laag beton met een toplaag kunstgraniet. Of hebben ze een laag zand op de loden onderlaag gelegd en daar een vloer over gestort? Ben nieuwsgierig of er mensen zijn met ervaringen met dit soort vloeren uit huizen van de jaren zestig?
Hamvraag is natuurlijk, hoe ga ik een sleuf maken in dit soort materiaal. Iets zegt me dat een bikhamer niet de oplossing is..

Dank alvast voor de reacties, Sylvester

Granito onder tegelvloer.png 20220608_172829.jpg Badkamervloer onderaanzicht vanuit gang.png
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Ik zou die tegels en cement vloer eerst van de granieten bak halen zo te zien aan de afvoer zit daar direct een T-stuk in zodat daar een afvoer op aan gesloten is.
  Ik zie geen loden afvoer aan de onder kant een Pvc en 2 koperbuizen.
   

  Symbioses

  • #3
  Henk, ik refereer ook niet aan een loden afvoer. Je ziet dat de koperen leidingen en pvc afvoer door een loden plaat heen gaan. Dus ik vermoed dat er op de eerste etage een loden plaat ligt, waar ze vervolgens de vloer op aangebracht hebben.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Kom dat uit ervaring dat in die bakken loden pijpen zitten niet goed gelezen :oops:
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
  Granito vloer is vaak maar enkele cm dik
   
  • Like
  Waarderingen: Henk253

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu