Afvoer in betonvloer leggen

TimonS

  • #1
Beste mensen,

Ik loop tegen het volgende aan tijdens de verbouwing van mijn badkamer;

Mijn huis is gefundeerd op houten palen. In de loop der jaren is het huis verzakt vanwege vanwege rot in de palen. Net als honderden andere huizen in Haarlem is er toen een nieuwe fundering gestort op stalen palen en daarop een nieuwe betonvloer.

Nu wil ik het liefst mijn water aan- en afvoerleidingen in deze betonvloer frezen (en daarna uiteraard weer opvullen met beton/cement). Reden hiervoor is dat ik een nette vlakke tegelvloer heb waar rechtstreeks de nieuwe badkamertegels op kunnen worden gelegd. Ik heb dit liever dan een nieuw (opgehoogd) vloertje storten zodat ik alles zo gelijkvloers mogelijk hou.

Vanmiddag een klein beginnetje gemaakt met hakken om te kijken waar ik mee te maken heb. Het lijkt erop dat de nieuwe betonvloer zo'n 7 centimeter dik is. En hij is gestort op een soort van (isolatie?)foam met plastic erover. Om het gewenste afschot voor mijn afvoer te krijgen moet ik tot deze foamlaag frezen/hakken. Mijn vragen zijn als volgt;

Mag ik überhaupt in deze betonvloer zo diep gaan frezen? De leiding/geul wordt zon 2,5meter lang en daarna stort ik het weer vol. Of riskeer ik dan de integriteit van de vloer/fundering?

Vraag 2; Wat is die foamlaag precies? Is het een ramp als ik daar doorheen prik, of iets uit moet trekken?

Fotootje voor het idee;




 

Marcn88

  • #2
Met de vloer kan ik u niet helpen, mar de afvoer kunt u beter 2x45 graden bocht voor nemen ipv 1x90 graden en vergeet ook niet om een expansiestuk in de staande leiding te plaatsen ivm werken van het pvc
 

TimonS

  • #3
Bedankt voor je input. Ik neem allebei je opmerkingen mee in de uitvoering :)

Ik hoop dat iemand mij nog kan helpen met de vloer...
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
U onderbreekt de betonlaag, hoe lang is de sleuf die u wil maken ?
Ik durf niet te zeggen of dit mag maar ik zou dat controleren bij de aannemer die destijds de nieuwe vloer gelegd heeft.
 

TimonS

  • #5
Hallo Jan,

De sleuf word een dikke 2m lang.

Ik zal proberen te achterhalen wie het funderingsherstel destijds heeft uitgevoerd.

Dank
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu