Afvoer fonteinset

BoeBoe81

  • #1
Goedendag,

Ik heb een Helios Differnz fonteinset in ons toilet geplaatst. Alles zit netjes e.d. alleen de afvoer in de muur zit niet recht onder de afvoer van de fonteinset.
Ook zit deze een stuk lager, dus met de bijhorende set lukt het niet om de fonteinset aan te sluiten op de afvoer.

Kortom, ik moet lager uitkomen dan ik met de bijgeleverde buis kan komen, plus ik moet het sifon en de buizen zo aan sluiten zodat ik ook meer links uitkom want daar zit het afvoergat in de muur. Meest voor hand liggend is misschien om met een flexibele buis om een bocht te maken. Maar het sifon en de buizen zijn van chroom, dus dat lijkt ook minder fraai.

Heeft iemand enig idee op welke manier ik toch het bijgeleverde sifon kan gebruiken en dat deze juist op de afvoer wordt geplaatst. Een dergelijk sifon hangt ook meer aan de uitkomende (uit de muur) buis, ga ik vanuit. Dus dan zou het sifon ook lager komen te zitten. Ik had dit met een rechtstreekse flexibele slang aangesloten (fonteinset rechtstreeks op de afvoer): verder prima, alleen dan heb je geen stankafsluiter meer. Vandaar zo nu en dan nare luchtjes.

Wie weet raad? alvast bedankt.
 

Sani-man

  • #2
Wellicht de gehele fontein opnieuw plaatsen met de afvoer hart op hart met de muurafvoer. bovenzijde fontein ca 90 cm van de vloer is standaard hoogte. Mocht hij toch zo blijven hangen er zijn chromen verlengpijpen voor de sifon en evt chromen bochtjes 32 mm met manchet te krijgen.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #3
er zijn verchroomde bochtjes en verlengbuizen in de handel of zoiets plaatsen ff googlen
1639687781894.png
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu