Afvoer Easydrain zoemend geluid

Pharan

  • #1
Hallo klussers,
Sinds een week of 3 hoor ik tijdens het douchen een zoemend geluid uit de easydrain. Het lijkt net alsof de buren aan het boren zijn, zo'n geluid maakt het (maar dan zachtjes. Geluidssterkte 2 / 3 op schaal van 1 tot 10). Als ik de kraan dichtdraai dan zoemt de afvoer na een seconde of 5 door nadat alle water is weggelopen.

Heeft iemand een idee wat dat zou kunnen zijn? Ik heb al een veer door de afvoer gehaald, maar die kwam er schoon weer uit

Bedankt!

Groet,
Leon
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Kan je een foto maken van je sifongedeelte die je er uit kunt halen van je easydrain.
 

Pharan

  • #3


Dit is het soort sifon dat er in zit, Henk.
ik ben er trouwens achter wat het zoemgeluid veroorzaakt. Omdat vorig jaar het water niet goed wegliep (sifon liep totaal niet door; pas na een paar minuten liep water met slurpend geluid weg) las ik ergens de tip om een klein gaatje in het dekseltje te maken, zodat de onderdruk opgelost kon worden.
Dit hielp toen niet. Water liep nog steeds niet weg. Toen een veer gekocht en afvoer leeggehaald. Veel haren. Daarna liep de sifon wel weer door.

Dat gaatje in het dekseltje veroorzaakt nu de zoemtoon. Ik zal een nieuw dekseltje bestellen.

Het probleem blijft echter dat de sifon / afvoer erg onregelmatig funktioneert. Dan weer wekenlang geen probleem, en dan opeens geen goede doorstroming. Er komt dan echter geen troep uit de afvoer.

Ik heb al eens heet water met soda door de afvoer gegoten, tevens door afvoer van de wasbak. Hielp tijdelijk.
Ook hoor ik een gorgelgeluid uit de Easydrain als ik de wasbak leeg laat lopen en vice versa (als ik de sifon uit de easydrain haal en dan mijn hand voor het afvoergat hou en weer weghaal, gorgelt het in de wasbak.)

Pfff, het is me wat. Zou het dan toch een verstopping verderop in de leiding kunnen zijn?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Of te veel bochten verder op of een te kleine leiding en of niet goed op afloop.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu