Afvoer capaciteit regenton vraag

henry29

  • #1
Mijn afdak kan bij hele felle regenbuien de waterafvoer niet aan, de dakgoot stroomt dan over, wil nu een regenton op de dakgoot aansluiten zodat er op een 2e plek ook nog water wordt afgevoerd. Mijn vraag is het pijpje dat de regenton in gaat zie foto dat is maar smal. dus er gaat niet snel genoeg water de ton in maar de druk is wel hoger, of maakt het niets uit? Ik bedoel ook te zeggen als het pijpje smal is neem de druk toe en gaat het dacht ik ook sneller water de ton in als een dikker pijpje, maar volgens mij klopt mijn redenering niet, kunnen jullie dit uitleggen? heb het idee dat het pijpje te smal is voor mijn situatie

pvc-aansluiting..jpg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
hele felle regenbuien de waterafvoer niet aan, de dakgoot stroomt dan over
Dan is het beter dat je afvoer in de grond ook gaat bekijken, misschien zit er een sifon en die langzaam vol is geraakt of je leiding is in de grond verzakt.
 

Dimkal

  • #3
Een regenton vulautomaat is niet ontworpen om al het water af te vangen. Omdat water zich aan de wanden van je pvc buis naar beneden de buis inloopt komt dit voor een deel in de vulautomaat en zal hiermee de ton vullen. Een overgroot deel stroomt weer over het bakje in de vulautomaat bij veel regen en verdwijnt in het riool zoals het bedoeld is. Maar ik snap het verder niet zo goed, als je dakgoot overstroomt dan heb je of te weinig afvoerpunten op je dakgoot of je afvoer zit verstopt of loopt ergens op tegenschot.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Naast dat het goed is om regenwater op te vangen ipv. het riool in te laten spoelen moet je denk ik eerst naar de werking kijken zoals je het nu hebt aangesloten.
Bij normale regenval zal er denk ik op deze manier maar weinig water in de ton komen dan zal een vulautomaat veel beter werken

Daarnaast denk ik dat je je ook af moet vragen wat er gebeurd als je regenton vol is.
In zo'n ton gaat maar goed 225L en dan zal hij overstromen
 

henry29

  • #5
Dit is het afdak, boven die vuilniszak(achter de balk) loopt de regengoot, hier komen 2 daken bij elkaar, er is een groot dak bij gekomen (aan de voorkant) daarom kan de goot het bij felle buien niet aan misschien 2x per jaar, er stroomt dan water tegen mijn wand en een beetje in de schuur, wat kan rotten dat wil ik niet hebben. Als de ton vol met water komt wil ik een overtollige weg laten vloeien gewoon over de grond naar het gazon. Bij de vuilniszak moet de regenton komen. Je ziet aan de houten wand dat daar water heeft gelekt. Extra aansluiten op het riool is geen optie is een gigantische klus om bij het riool te komen.
afdak.jpg
 

Dimkal

  • #6
Ben bang dat je dakoppervlak te groot is voor die ene pijp. Een ton bijplaatsen of iets anders op dezelfde pijp gaat er niet voor zorgen dat je capaciteit groter wordt. Je hebt een extra afvoer of noodafvoerpunt nodig op je dakgoot voor momenten dat het heel hard regent.
 

henry29

  • #7
Gisteren heeft iemand geconstateerd dat de lekkage komt door lekkende verbindingsstukken van de goot, op 2 plekken heb ik water tegen de houtenwand, op iedere plek zit daar zo'n verbindingsstuk, hij vertelde dat daar een rubber in zit en dat het versleten is. Kitten zou een oplossing kunnen zijn vertelde hij. Ik wacht even af op een stortbui of laat hem vol lopen, wil het even zeker weten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu