Afstelling cervax 4000

Ed Spuij

  • #1
Wie kan mij helpen met een goede afstelling van mijn Cervax 4000.
Mijn instalateur is in middels falliet
Ik heb de censor aangpast en dat werkt weer goed .
echter de instalatie komt naar mijn idee te langzaam op temparatuur,
en hij loopt dan vaak door tot ongeveer 22 graden .
Ik heb inmiddels de stooklijn gezet op 1,6 en de schakeldifferentie gezet op 5
De ruimte temparatuur invloed staat net niet op 0 maar omdat ik overal thermostaat knoppen heb, moest dit volgens de beschrijving op maximaal 2-4 staan, zeggen ze in de beschrijving.
De beschijving moet je wel 10 x doorlezen voordat je een beetje begrijpt wat ze bedoelen .
Misschien hebben wel meer eigenaren van dit systeem dezelfde klachten .
Harteleijk groet, en een behaaglijk 2009
ED Spuij
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #2
Wij kunnen zo op afstand nooit zeggen hoe je je weersafhankelijke regeling precies moet instellen. Als dat zo niet lukt is het in mijn ogen noodzakelijk er een intallateur bij te halen. De meeste installateurs kunnen dit wel.
 

Xr8

  • #3
Bij deze regeling is het van belang dat je pomp continue draait, als deze geen of een hele korte nadraaitijd heeft dan duurt het erg lang voordat de aanvoer voeler afkoeld door het stilstaande warmewater.

Dat de boel doorloopt tot 22 graden zul je hoofdzakelijk met de thermostaatkranen moeten beperken. Zet je de ruimtecompensatie op 0 dan werkt het geheel 100% Wa, draai je deze meer richting 5 dan gaat de ruimtetemperatuur steeds een grotere invloed geven. De referentieruimte waar de bediening hangt wordt dan van steeds grotere invloed. Maw is er in deze ruimte sprake van zoninval oid dan kan het geheel wel eens niet goed gaan werken.

Succes.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #4
Wat heeft u voor een ketel HR of VR de schakel differentie moet bij een HR ketel ten minste wel op 16 staan, bij een VR ketel in moderne uitvoering ca. 12 graden en bij een oude gietijzeren ketel mag ca. 7/8 graden worden aangehouden

De stooklijn bestaat uit twee delen op de zwarte kast is de meest gebruikelijke stand ca. 2,2 (bij -10 graden buiten temperatuur een CVwatertemperatuur van 90 graden)

De ruimte compensatie knop geeft bij stand 5 een temperatuur verhoging of verlaging van 5 graden cvwatertemperatuur per graad ruimte temperatuur verschil(bij 5 graden ruimtetemperatuur verschil een watertemperatuur verschil van 25 graden)

Op het bediendeel de bovenste knop op midden deel is ca.20 graden op basis van theorie.

Zonder ruimtecompensatie instelling moeten er zeker thermostaat kranen gebruikt worden om een gelijk matige warmte te verkrijgen.

Vr Gr en succes ermee
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu