Afstellen keukendeurtje draaicarrousel

Tassie74

  • #1
Onze dochter klom tegen het kast op om op het aanrecht te komen, met als gevolg dat als het kastje dicht zit er een grote schuine kier ontstaan is. Ik heb al gekeken naar de binnenkant, maar kan niet echt ontdekken hoe ik het deurtje opnieuw goed kan instellen en of dit wel kan. Weet iemand dat ?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Vast en zeker dat iemand dat weet maar dan moet er wat meer info komen.
Geef het merk op en, liever nog, plaats een foto.
 

Tassie74

  • #3Op de eerste foto is de kast dicht te zien en dan zie je de kier van boven naar beneden groter worden. En dan staat op de tweede foto het systeem aan de binnenkant van de deur.
De keuken komt van de Keukenkampioen, ik kan nergens een merkje ontdekken. Mijn man dacht aan het merk Steinbach, maar of dat klopt ??
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik kan me vergissen maar volgens mij is het gewoon een kwestie van de scharnieren bijstellen.
 

Tassie74

  • #5
Ja maar waar ? ik zie geen plek waar ik hem kan instellen, omdat alles beweegbaar moet zijn om de deurtjes open en dicht te klappen. :)
Ik ga morgen de kast eens leeghalen en kijken naar alle schroeven.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Er zullen sleufgaten in de scharnieren zitten, schroefje los draaien, scharnier verstellen en schroefje weer vastdraaien.
 

Mark en 3 meiden

  • #7
De kier lijkt rechts te zitten
is dat een vast gedeelte naast het deurtje?
kan dat verschoven zijn?
 

renehi

  • #8
Ik heb ook zo'n 'kleine dochter-ervaring' Aangezien keuken nog niet ouder was dan 2/3 jaar, gewoon de keukenboer opgebeld en die kwam langs.

De hoogte van de kastdeurtjes kun je instellen met de zwarte schroef de je op de foto ziet. Daarnaast zitten er nog meer stelschroeven (kruiskop). Onder de onderste ring zitten ook nog stelschroeven. Echter als er iets verbogen is dan zul je toch dat scheve onderdeel moeten vervangen Bij ons hoefde er echter niks vervangen te worden alleen de schroeven moesten weer opnieuw afgesteld worden.
 

Tassie74

  • #9
Ik heb net even de zwarte schroef bijgesteld, omdat ik me al een tijdje ergerde aan het hoogte verschil van de hoekkast en de laden ernaast. Daarna een andere schroef uitgeprobeerd en eerst werd de kier groter, dus toen de andere kant op gedraaid en dat werkte !
Bedankt allemaal.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu