Afstandhoudertjes onder krimpnet t.b.v. vloerverwarming?

Boukehj

 • #1
Hallo,

Ik heb een kale betonnen vloer (PS broodjes), waar ik vloerverwarming op wil gaan aanbrengen. Er zal een zandcementvloer op komen.

Voor het gemak van het leggen van de vloerverwarmingsbuizen, leek het me een goed idee om een gegalvaniseerd krimpnet, 5 mm, op de vloer te leggen en daar de buizen op te knopen.

Is het nuttig/nodig om het krimpnet op afstandhouders te leggen, zodat deze niet helemaal onderin de vloer ligt?

En nog een tweede vraag:
Degene die de vloer gaat leggen heeft mij aangeraden om de betonnen vloer aan te branden. Is dat iets dat ik al kan doen voor het leggen van het krimpnet? Of doe ik dat kort voor het storten van de vloer?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Bernhard

  • #2
  Afstandshouders zijn niet nodig. Een vloer met vloerverwarming gaat uitzetten door de warmte. De vloer moet dan ook de mogelijkheid hebben om uit te zetten. Met een folie onder de slangen en randisolatie kan de vloer 'schuiven'. Met 'aanbranden' wordt juist een goede hechting verkregen met de betonvloer en daardoor zullen er spanningen in de vloer ontstaan. Bij te grote spanningen is de kans op scheuren groot.
  Mvgr Bernhard.
   

  Xr8

  • #3
  Aanbranden zeker niet doen. Je zou ook dunne noppenplaat kunnen overwegen. Hier kun je de buis zo in vast klikken. Is direct aan de onderzijde geïsoleerd. Hierdoor krijg je automatisch ook een zwevende vloer als je eea icm randisolatie maakt.

  Succes.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu