Afstand schutingpalen

Hvdk

  • #1
Wil gepotdekselde schutting plaatsen van 2 meter hoog.
Nu staan er al van die gewapende betonnen erfgrenspaaltjes om de 2 meter. Hier wil ik de tuinpalen tegen aan bevestigen. Er zitten reeds 3 gaten in de betonpaaltjes (voor draaddoorvoer), waar ik dan een lange slotbout of een draadeind in kan steken. Heb ik zonder veel moeite een stevige verankering van mijn tuinpalen.

Mag 2 meter?? Ik gebruik dan planken van 4 meter om en om verspringend. Is 7x7cm doorsnede ook voldoende?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik vind 7 x 7 aan de magere kant, ik zou 9 x 9 gebruiken, vooral ook omdat het knikpunt hoog ligt wat niet het geval is bij palen die een eind in de grond zitten.
2 meter afstand is geen probleem, stel dat er hier en daar een plank krom trekt dan is dat met een paar schroeven te verhelpen.
 

Hvdk

  • #3
Knikpunt: komt wel met 3 bouten vast te zitten aan een betonnen paal, die muurvast zit in de grond. Maar aan de andere kant kan de schutting door de dichtheid een windvanger worden. Ik moet wel zeggen dat de schutting wel beschut wordt door huizen en bomen/ struiken.

Ik zit nog wel te twijfelen welk hout voor de palen. In eerste instantie zat ik aan geïmpregneerde Douglas palen te denken, ivm de prijs. Azobe schijnt dunner te kunnen worden uitgevoerd?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Azobé is een ander verhaal, dan zou het kunnen met 7 x 7 cm.
Koop azobé palen niet gebundeld, sommige palen zijn soms behoorlijk krom, dat is pas te zien nadat de bundel los gehaald is.
De palen moeten overal donker gekleurd zijn, wat lichter gekleurde stukken aan de buitenkant duidt op spint en zijn veel zachter en gevoeliger voor rotten.
Gaten boren met een scherpe houtboor (geen vlinderboor) en langzaam toerental, anders verbrandt de boor.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu