Afsluitbare afvoerplug IN afvoerpijp?

Pancake

  • #1
Ik ben bezig met het ontwerpen van een nieuwe badkamer en heb een supermooie wastafel op het oog. Klein dingetje: er kan geen afsluitbare afvoerplug / klikwaste in....

Alleen als ik mij scheer (3 x per week :cool: ), moet er water in de wasbak blijven staan, dus als ik daarvoor een losse wasbak moet gebruiken is dat overkomenlijk (ja, de wastafel is écht mooi :wink: )

Desondanks: kennen jullie een soort-van afvoerplug die IN de leiding past en dus niet op het begin van de leiding / in de wastafel zelf zoals 99,99% van alle afvoerpluggen? Ik heb al gezocht met Google, maar kan niets vinden. Het is wel wenselijk dat deze alternatieve afvoerplug net zo simpel te bedienen is als een 'echte' afvoerplug (dus geen afsluitkraan-achtig systeem).
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
En waarom kan er op die wastafel geen klikplug op.
Dat kan in 99,99 % van alle wastafels.
 

Pancake

  • #3
Omdat ik net die wastafel op het oog heb die onder die 0,01% valt (en omdat de fabrikant / leverancier dat zegt). En die zal dat vast niet voor niets zeggen...
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Dan ben ik heel benieuwd hoe deze wastafel dan op een sifon aangesloten zou moeten worden. Heb je een afbeelding of typenummer?
 

Pancake

  • #5
Het is een wastafel van HI-MACS / Solid Surface.

Desgevraagd werden deze vroeger wel met een afsluitbare plug gemaakt, maar blijkbaar ging dat altijd vastzitten (toegegeven, ik snap het ook niet goed want je maakt zo'n ding toch schoon?).

Volgens de site is maatwerk mogelijk, maar ze zullen niet voor niets gestopt zijn met afsluitbare pluggen.

Ik heb overigens nog een andere fabrikant gevonden, maar ook die levert zijn wastafels alleen met niet-afsluitbare pluggen.

De bevestiging van de sifon is sowieso een vraag die ik zelf ook heb als ik eens ga kijken.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
De reden, waarom bij deze wastafel geen afsluitbare plug bij zit is, omdat er geen overloop op de wastafel zit.
Als de bak dan vol loopt en je vergeet de kraan dicht te zetten, dan loopt de bak over.

Maar ik scheer me ook altijd nat, maar spoel mijn mesje altijd onder de stromende kraan uit.
Verbruikt bijna net zo veel water, als dat je de bak vol laat lopen.
 

Pancake

  • #7
@Peter: Dank.

Het ontbreken van een overloop klinkt als een logische reden voor het niet kunnen plaatsen van een klikwaste (al kun je je afvragen of je het risico van een overstroming niet gewoon bij de consument kunt leggen als; anders gezegd: je zou de wastafel zo kunnen maken dat er hoe dan ook een klikwaste in past).

Maar goed, dat is een andere discussie.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Als dat soort risico's bij de consument worden gelegd wil ik de reactie van de verzekeraars wel eens lezen.
 

Pancake

  • #9
*Dikke kick*
Hessie schreef:
Dan ben ik heel benieuwd hoe deze wastafel dan op een sifon aangesloten zou moeten worden. Heb je een afbeelding of typenummer?
Onlangs deze wastafel bekeken. Hij is supermooi! En ik weet nu ook hoe de sifon bevestigd wordt. Bij een 'normaal' sifon gebruik je een lange bout tussen het sifon aan de onderkant en zo'n 'rooster' aan de bovenkant.

Bij de betreffende wastafel is dit rooster onderdeel van de wastafel (dus in de uitloop zitten 3 'spaken' met in het midden een gat voor de lange bout).
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu