Afschot badkamervloer en getegelde douchebak

K0ewl

  • #1
Hey klussers!

Iets langer dan een maand geleden heb ik mijn allereerste huis gekocht *O*
Nu was het toen naar mijn mening nog allemaal prima om mee te beginnen, maar ondertussen ben ik toch maar begonnen aan het verbouwen van de bovenverdieping.
Ondertussen allemaal hardhouten kozijnen geplaatst ipv de snelbouw inzetkozijnen. De gaten daarboven dichtgemaakt met gips. Een tweetal muren gestuct, nieuwe leidingen gelegd, nieuwe muur van Ytong gemaakt voor de badkamer nadat ik de oude muur eruit had gesloopt en een inbouwreservoir geplaatst voor de toilet in de badkamer.
Het heeft allemaal al best wat voeten in de aarde zoals jullie wel in de gaten krijgen.

Maar nu, de badkamer begint weer in opbouwfase te komen en ik begin me af te vragen hoe het straks zit met tegelen. Ik heb een mooie drain gekocht compleet van RVS welke 1 meter breed is. Een douchewand van Bruynzeel van 1.20 meter, nieuwe kranen, tegels, van alles dus.

Het enige waar ik me zorgen om maak is eigenlijk het afschot. Naar mijn weten moet dat ongeveer per strekkende meter een afschot hebben van 1 cm. Nu heb ik tegels uitgezocht van 60x30cm.
Nu komt de drain onder de kraan langs de muur, maar dus niet bij de opening van de inloopdouche. Omdat het natuurlijk grote tegels zijn wordt het best lastig om dat afschot er netjes in te krijgen omdat je dan vanuit 4 punten afschot moet maken en dus veel tegels moet snijden.
In een ander topic had ik gelezen dat ze ook tegels met afschot hebben en op die manier een soort van douche bak maken.Nu vroeg ik mij af of ik dat zelf ook niet op die manier kan maken met mijn eigen tegels. Dan heb ik minder hoeken om rekening mee te houden en heb je toch een mooie ondergrond.
Blijft alleen het water dan alsnog niet daar staan? Het loopt in ieder geval niet overal naartoe en het oogt naar mijn mening ook mooi, maar zitten er nog grote nadelen aan?

Groetjes, Jaap
 

K0ewl

  • #2
K0ewl schreef:
Nu even met een grote tekening erbij van de badkamer zelf.
Dit is het idee:


Het witte gedeelte gaat helemaal waterpas komen te liggen en het rode deel moet dus op afschot. Ik kan het hele deel verlagen en elke keer druk zijn met een trekkertje, of ik kan er een wat kleiner bakje van maken door 10cm van alle kanten af te laten lopen.

Wat zouden jullie doen?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Of een Holonite drempeltje plaatsen


 

K0ewl

  • #4
Henk253 schreef:
Of een Holonite drempeltje plaatsen


Aan de rand van het rode stuk staat een douchewand van 120cm. Ruimte die er dan overblijft:
215-120-25 = 70cm.

Vind zelf zo'n drempeltje niet heel erg mooi, omdat de kleur dan zo anders is. Kan natuurlijk die drempel ook vervangen door een tegel.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Zonder zo`n drempel wil het niet komt door die grote tegels

als er een 10 x 10 tegel was daar kan je mee spelen.

waar je de streep had staan, daar eindigd je tegel en gaat dan daar na door met die tegel op afschot.

Nadeel is dat je dat je scherpe randjes krijgt

je hebt ook in die drempels lage rolstoeldrempels


Anders moet je maar een tegelzetter er bij laten komen dat hun hem leggen.

Succes
 

K0ewl

  • #6
Maar ik kan toch een tegel versnijden om hem maar 10cm breed te maken? En dan in verstek zagen/snijden/slijpen?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #7
Waarom leg je er geen drain in met de totale breedte van de douche heb je met een richting afschot te maken. Staat nog netter ook. :wink:
 

K0ewl

  • #8
Een drain van 185cm? Staat vast super mooi, maar is niet te betalen :wink:
Heb een drain van een meter. De douchewand is 120cm dus beide kanten 10 centimeter over. En als ik hem over de andere kant leg, heb ik geen standaard maat. Dat was meer het idee. Nu zit hij onder de kraan en op papier zag dat er het mooiste uit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu