Afplakken hoeken alvorens te schilderen

Stofke

  • #1
Het afplakken alvorens te schilderen is essentieel om een goed resultaat te bekomen. Maar heeft er iemand tips of ideeën hoe je met "afplaktape" een mooie hoek van 90° kan maken. Zit steeds te knoeien om hoeken mooi af te plakken.

Alvast bedankt
 

Kees61

  • #2
Je bedoelt een inwendige hoek?
Ik begin dan even voorbij de hoek en laat een stuk tape nog even los dat lang genoeg is om door de hoek te gaan. Dan plak ik eerst het rechte stuk vast.

Daarna met een klosje het nog losse stuk in de hoek vastplakken en een stukje door de hoek heen. Dan kan je daar met het afplakken van de volgende kant gewoon overheen plakken en voor de hoek stoppen.
Een uitwendige hoek/kant plak ik soms precies op het randje en soms er iets overheen en dan schuur ik de tape door op de hoek met een schuurklos.

Gewoon blijven oefenen :mrgreen:
 

Dingena

  • #3
Hier zijn speciale linealen voor. Zeer flexibel van een soort blik, heel dun en recht heel goed te gebruiken, ik plak nooit af.
Deze zijn ook zo flexibel dat ze zich aan de hoek aanpassen. En ik weet dat ik geen prijzen mag noemen maar ze zijn nog geen euro te koop bij de verfspeciaalzaken dus daar hoef je het niet voor te laten...
 

Amateurke

  • #4
Hoek opspuiten met overschilderbare sillicone, daarna eerste kleur zetten tot over de hoek.

Als de verf goed droog is in de hoek op de sillicone aftapen met "kwaliteits tape" (geene brol kopen, want uw werk is anders voor niets geweest), tape "goed aanduwen op de scheiding" en verven maar.

Gebruik goede producten uit een speciaalzaak, het zal je veel geklungel uitsparen.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Amateurke schreef:
geene brol kopen...
Wat een heerlijke taal, maar wat bedoel je voor die stomme noorderburen?
Ik ben er zelf ook een hoor! :mrgreen:
 

Amateurke

  • #6
Ga naar een speciaalzaak voor schildersmateriaal,daar ga je de perfecte tape en sillicone vinden.
Heb al meerder geklungel gezien met producten uit een plaatselijke doe het zelf winkel.Spendeer een eurootje meer aan kwaliteit en het eindresultaat zal nog zo mooi zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu