Afplakken dak-isolatie

Jeroen94704

  • #1
Ik ben bezig met het isoleren van ons schuine dak (Met dank aan dit forum voor de nuttige informatie in de vele threads over dit onderwerp).

Als isolatie materiaal heb ik rollen glaswol met een aluminium dampremmende laag erop, maar zonder spijkerflens oid gekocht.

Nou is mijn vraag hoe dit normaliter aan het rachelwerk bevestigd word, en hoe de kieren afgedicht worden. Momenteel ben ik dit met alu-tape aan het doen, en dat werkt wel, maar het is een enorm vervelend, langdurig en prutserig werkje. Bovendien blijft het niet ECHT goed aan het hout plakken.

Ik kan met niet voorstellen dat dit altijd zo gedaan moet worden, vandaar mijn vraag wat hier de alternatieven voor zijn.

Alvast bedankt.

Jeroen
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Spijkerflensdeken?
 

Jeroen94704

  • #3
Zoals ik al zei heb ik isolatie-dekens zonder spijkerflens.
 

Fiesiekus

  • #4
Je zou 't ook met een andere tape kunnen proberen; als ie maar goed plakt en afsluitend is.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #5
Misschien een beetje een flauw antwoord maar voor jouw toepassing is dat wel het aangewezen product. Nu ondervindt je blijkbaar zelf dat een ander product niet ideaal is. Wellicht kun je de dekens nog eens in zijn geheel afdekken met een PE folie welke op het rachelwerk geniet wordt. Stukje tape over de nietjes en je heb iig een mooi gesloten dampremmende laag.
 

Jeroen94704

  • #6
Aha, op die manier. Dat vind ik geen flauw antwoord, maar dat kon ik uit 1 woord niet opmaken :).

Tsja, dan zal ik eens gaan nadenken of het niet beter is om de rollen die ik nog heb niet terug te brengen en iets anders te kopen.

In ieder geval bedankt voor de tips.

Jeroen
 

Jeroen94704

  • #7
Uiteindelijk heb ik besloten om toch maar met PE folie aan de slag te gaan. Dit gaat tot nu toe prima: het scheelt een hoop werk, ziet er netjes uit en is niet te duur.

Nog wel een vraag hierover: Hoe wordt dergelijke folie aan de randen dichtgemaakt? Nu heb ik de boven- en onderrand aan de gording vast getaped (met een andere tape dan ik had), maar waar de folie aan de muur granst werkt dat niet omdat de tape niet goed aan de muur blijft zitten. Hier heb ik nu kit gebruikt. Is dat ok?

Jeroen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu