Aflakken pas na 6 weken op een nieuwe egalinevloer??

MarcellaCedante

  • #1
Er zit mij iets dwars, omdat ik overal verschillende informatie krijg. Eeen wekspotter heeft tot drie keer onze vloer verkeerd geegaliseerd, en gisteren hebben wij het opnieuw laten doen door professioneel bedrijf. Ik had al Pu doorzichtig lak gekocht van Holdbar, maar die zeggen dit:


Pas na 6 weken op een nieuwe beton-, zandcementvloer of egaline

Normaal gesproken dient een nieuw gestorte beton-, zandcementvloer of egalinelaag minimaal 6 weken oud te zijn alvorens er een coating of verf op mag worden aangebracht. Binnen deze 6 weken heeft de vloer een basisch karakter (hoge PH waarde) waardoor de coating of verf kan worden aangetast en onthechting kan optreden.
Holdbar Primer en Holdbar Vloercoating al na 2 weken op een nieuwe beton-, zandcementvloer of egaline
Holdbar Vloerprimer en Holdbar Vloercoating zijn bestand tegen deze hoge PH waarde en kunnen al na 2 weken (uniek!) op een nieuwe beton-, zandcementvloer of egalinelaag worden aangebracht.

Nu sprak ik daar over met vloer egaliseren Nederland, en die zeggen dat dat onzon is om zo lang te wachten. en dat je afgezien van de dikte natuurlijk een rekensom hebt.

Wat is nu waar moet ik weer twee weken wachten voordat ik de Pu lak er op moet zetten? Hopelijk kan iemand met mij meedenken want nog twee weken mijn winkel dicht is bijna niet te doen. Hgrt, Lilian
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Als twee professionele partijen (egalisatiebedrijf en coatingfabrikant) u verschillende adviezen geven zijn wij niet degene die daar als scheidsrechter tussen kunnen gaan zitten.

Wel een advies misschien voor de volgende keer, leg de uitvoering van uw totale klus bij één uitvoerder neer, dan is er ook één aanspreekpunt voor de uitvoering, kwaliteit en garantie.
 

MarcellaCedante

  • #3
Hallo Krunnie, daar gaat het niet om, het gaat om de vraag wanneer je een egaline vloer mag bewerken klopt dat dat dat 6 weken duurt of twee weken na een primer? Ik ga hem zelf aflakken trouwens:)). En niet alle bedrijven die egaliseren lakken ook af vandaar.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

MarcellaCedante

  • #4
Vind het wel jammer dat ik nu geen antwoord meer krijg, want ik zou het graag willen weten, ik ga wel verder zoeken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu