Afgedopte warmwaterleiding bij oplevering niet aangesloten op de standleiding

Pasole20

  • #1
Bij mijn nieuwbouw woning heb ik op zolder (als meerwerkoptie) koud-en warmdrinkwaterleidingen laten leggen voor een toekomstige 2e badkamer.

De woning is destijds opgeleverd met een warm en kouddrinkwaterleidingen welke afgedopt zijn circa 15 cm boven de dekvloer in de technische (wtw) ruimte op zolder. Daarnaast heeft de aannemer een aparte warm-en koud drinkwaterleiding vanuit dezelfde technische ruimte op zolder gelegd welke dan achter het dakschot doorlopen en dan vervolgens door de dekvloer lopen en dan weer uitkomen op de positie waar de toekomstige 2e badkamer zou moeten komen.

Ter voorbereiding van de 2e badkamer heb ik de afgedopte leidingen getest welke uit de dekvloer komen in de technische ruimte. Nu blijkt de koudwater aansluiting wel waterdruk te hebben (zit vlak naast de gebruikte wasmachine aansluiting) en de warmwateraansluiting staat compleet droog. Ik neem aan dat deze door de aannemer niet op de standleiding is aangesloten ivm legionella besmettingsgevaar. Wie dient normaal zorg te dragen (wat betreft uitvoering en de bijbehorende kosten. Ik neem aan dat de leidingschacht muur moet worden opengehakt om de leidingen te verbinden)voor het alsnog aansluiten van deze warmwaterleiding op de standleiding als ik warmwater voor de 2e badkamer wil hebben. Komt dit voor rekening van de aannemer welke de woning gebouwd heeft?

20200728_111252.jpg
 
Laatst bewerkt:

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Ik zou dit eerst even met de aannemer afstemmen. Vraag hem waarom dit zo is gemaakt en of hij er zorg voor wil dragen dit de warm water leiding alsnog wordt aangesloten.

Uiteindelijk gaat het erom wat je op papier hebt afgesproken, maar in goed overleg kom je er vaak ook wel samen uit.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Zit er bij het warmwatertoestel, de ketel? toevallig ook geen loze leiding?
 

Pasole20

  • #4
Warmtepomp staat op de begane grond onder de trap. Vanuit daar lopen de standleidingen via een leidingschacht naar alle bovengelegen verdiepingen.
 

De Bob

  • #5
Zit er geen geen afsluiter tussen.
(Voorzorg Legionella)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu