Afdoppen 12.5 cm eternit rioolbuis

William.tell

 • #1
Dag,

Op termijn wil ik de toiletruimte renoveren in mijn huis uit 1955. Hierbij wil ik het huidige staande toilet vervangen voor een hangend toilet.

Na bekijken van de bouwtekening (opgevraagd bij gemeentearchief, zie bijlage), zit de huidige toiletpot waarschijnlijk aangesloten op een 12.5 cm eternit pijp.

Naast de toiletruimte bevindt zich een meterkast, waarin zich een 100mm PVC pijp bevindt voor de afvoer van de badkamer boven (geplaatst bij een renovatie door een vorige bewoner). Mijn plan is om het hangende toilet hierop aan te sluiten.

De eternit pijp zou in dat geval afgedicht moeten worden, waarna ik er een nieuwe vloer overheen kan leggen.

Voordat ik de boel open ga halen, vroeg ik me af of er goede methodes zijn om zulke oude rioolbuizen af te doppen / af te dichten? Aangezien het bouwjaar en dat er eternit (asbest houdend dus) op de bouwtekening staat, lijkt het me niet verstandig te gaan lopen breken namelijk, en leek het me het makkelijkst om hem af te sluiten.

Met vriendelijke groet,

William

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Marcn88

  • #2
  Cementkap 125 erin drukken en aansmeren met specie
   

  William.tell

  • #3
  Is cementkap niet van te dun plastic? Gaat die niet snel lekken?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu