Afdak zijkant woning

Hossen38

  • #1
Wie kan mij een tip geven over het volgende: Naast mijn (hoek)woning heb ik ruim twee meter grond. Op de scheiding met de stoep staat een tuinmuur (poeren met houten schutting delen daartussen).

Ik wil dit gedeelte (ongeveer 4 meter lang) overkappen en wil geen schuin dak. Het moet dus een plat dak worden, wat in feite aan de achter- en zijkant op de tuinmuur komt te "liggen". Aan de zijde van het huis moet ik dus een balk o.i.d. maken om daar het afdak op te vangen.

Een plat dak moet geplakt worden, met een opstaand randje aan de zijkanten, zodat het water er niet aan alle kanten afloopt. Maar omdat dit dak dus a.h.w. op de tuinmuur aan de straatzijde komt te liggen, wil ik eigenlijk geen lelijk groot boeiboord o.i.d. bevestigen. De vraag is: Hoe kan ik de zijkanten van dit afdakje nu het beste (onopvallend) afwerken?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
De balken kunnen ook met balkdragers aan de muur bevestigd worden, persoonlijk vind ik dat mooier dan een balk, de balkdragers kunnen geschilderd worden.

De boei kan niet kleiner worden dan de dikte van de balklaag + de planken of platen + dakbedekking + de opstand van het dak, totaal zult u met een balklaag van 10 cm hoog op zo'n 15 tot 17 cm uit komen, de boei zit dan gelijk met de onderkant van de balklaag, mooier is twee cm lager.

U kunt op twee plaatsen een afvoer maken dan hoeft de opstand minder hoog te zijn dan bij 1 afvoer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu