Afdak onder balkon

Bassman

  • #1
Ik heb op de eerste verdieping van mijn huis een balkon van 5.50 breed en 1.20 diep. De ruimte eronder is ca 3 meter hoog. Op het balkon liggen hardhouten planken met kieren van 20 mm er tussen.
Regenwater neemt vuil van het balkon mee en spettert dat op de ramen onder het balkon. Daar wil ik vanaf. Bovendien leek het me leuk om een soort afdak te hebben om bij een klein buitje toch buiten onder het balkon te kunnen zitten.


Ik heb vorig jaar een afdakje gemaakt onder het balkon, mbv doorzichtige pvc golfplaten. Een paar dingen waren daar niet goed aan:
de hoek was kennelijk te gering, want er bleef water opstaan. Bovendien bleef al het vuil, bladeren e.d. ook op dat afdak liggen. Tenslotte bogen de platen steeds verder door, zodat er helemaal geen water meer afliep. Wel lekte het tussen de kieren langzaam alsnog tegen mijn ramen aan.
Vorige week heb ik alles er weer afgesloopt.

Nu vraag ik me af of ik de planken van het balkon gewoon niet strak tegen elkaar zou kunnen leggen, evt met kit ertussen, zodat de boel alsnog dicht is. Of kan dat niet ivm werking van het hout?

Of is er nog een beter idee te verzinnen?

Groet,
Koos
 

Fiesiekus

  • #2
Je kan het terras wel (of niet) dicht maken, maar waar blijft het regenwater dan?

Kan je geen goot(je) aan het balkon maken zodat het regenwater niet aan de voorzijde eraf druppelt?
 

Bassman

  • #3
Dat zou ik kunnen doen, maar dan moet het water eerst netjes naar de voorkant lopen en niet, zoals nu, tussen de kieren van de planken door.

Ik vroeg me eigenlijk af of het strak tegen elkaar schroeven van de balkon planken wel kan. Ik kan me voorstellen dat al het hout gaat werken de hele boel krom en scheef komt te staan.
 

Fiesiekus

  • #4
Aha, nu snap ik het. Dan zou je kunnen beginnen, om de planken niet te hoeven verwijderen, met i.d.d. een geschikte kit aan te brengen. Ik weet dat we vroeger aan boord ook kieren tussen planken dichtsmeerden met bruine siliconenkit (eerst drogen, schoonmaken, latje ertussen en opschuren). Dan komt het water er wel aan de voorzijde vanaf druipen; dus evt. alsnog een goot(je) aanbrengen.
 

Bassman

  • #5
Thanks! :D
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #6
Planken stijf tegen elkaar aan leggen kan niet vanwege de werking van het hout, maar ook niet omdat dat nooit waterdicht is. Water zal er altijd tussendoor komen.

Waarom leg je de golfplaten niet wat schuiner? Dan loopt het water er wel af hoor.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu