Aeg Wasmachine Veer / schokbreker vraag

Peyke

  • #1
Betreft: Aeg Lavamat 74800

Beste mensen,


Ik heb wat rond gespeurd op dit forum maar nog niet helemaal het antwoord gevonden.

Een oortje van de trommel waar de linker veer aan zit is afgebroken. Hierdoor is de trommel onder het centrifugeren losgeschoten. Nu zitten er aan een zijde 2 oortjes, de veer heb ik dus in een ander oortje bevestigd. Dien ik nu de andere zijde ook de veer aan het tegenoverliggende oortje te bevestigen om onbalans te voorkomen of kan deze blijven hangen?

Wanneer ik de machine namelijk nu laat draaien begint te trommel als een gek te schudden en verplaatst zich zelf, dus gewoon bij de voorwas als de trommel nog niet eens hard draait.
Of zijn/ waren de schokbrekers ook kapot, en is dit de rede van het enorm schudden?

Alvast bedankt.
 

WM Mensing

  • #2
Hoi,

als je de veren in het andere gat bevestigt dan gaat de trommel wat achterover hangen. dit is niet een verbetering wat betreft schokbrekers omdat deze extra klappen op moeten vangen. ik draai meestal een lange schroef door de 2 bevestigingspunten en draai deze op 3 plekken vast met een moertje. dan hiertussen de veer plaatsen. let wel op dat de veer een kwartslag gedraaid moet worden.

wat betreft schudden duit meestal op schokbrekers die af zijn. is meestal gevolg van de klap die hij heeft gehad toen de trommel naar beneden is gevallen. beste is om deze te vervangen.

Groen, WM
 

Biomus

  • #3
@WM Mensing,

Jij bracht mij op een idee. Die ogen lubberen altijd uit, en Ik had het idee, om er een bus in te doen. Maar die bout is eigenlijk een nog beter idee :idea: , aangezien de trommel, per kant, het gewicht kan verdelen over 3 oren!

Ga ik aanstonds maken voor mijn revisie machine :mrgreen:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu